FacebookTwitterLinkedIn

Ultimii ani au fost foarte dificili pentru mediul de business, într-un context internațional marcat de impredictibilitate și tensiune, cu provocările globale și locale deopotrivă. Este însă rolul liderilor să meargă mai departe, în ciuda oricăror probleme. Dar de unde își (mai) iau inspirația liderii?

Firul roșu al celei de-a zecea ediții – aniversară – a Forbes CEE Forum a fost cel al inspirației. De la lideri pentru lideri. România, regiunea CEE, Europa și întreaga lume au mare nevoie de lideri politici și de business care să ofere o nouă formă organizațiilor și societăților, o formă potrivită pentru vremurile în care trăim. Transformările din ultima perioadă au adus cele mai semnificative schimbări în practicile și normele de la locul de muncă, comparativ cu orice altă perioadă din istorie. 

Știm că pentru ca orice afacere să aibă succes, este esențial să existe un leadership eficient. Timp de trei zile pline, liderii de business au discutat aplicat despre cum arată politicile economice și fiscale necesare pentru stimularea creșterii economice durabile în Europa și România, colaborarea între fintech și băncile tradiționale, inovarea în mediul de lucru, adaptarea abilităților umane în era inteligenței artificiale, tendințe și schimbări în industria energetică, provocări și obstacole în adoptarea tehnologiilor și practicilor energetice durabile, responsabilitate socială și sustenabilitate și despre modul în care se iau deciziile în afacerile de familie.

Forbes CEE Forum este singurul eveniment anual regional organizat în România din 2014, care aduce laolaltă editori din rețeaua Forbes din CEE și EMEA, precum și lideri și personalități internaționale din lumea politică, financiară și de afaceri de pretutindeni. România, Regiunea CEE, Europa în ansamblul ei și lumea întreagă au nevoie de lideri politici și de afaceri care să modeleze organizațiile și societățile de pretutindeni, astfel încât acestea să reușească să se adapteze la această nouă eră. Anul acesta, evenimentul a durat, în premieră, trei zile.

Anul acesta, evenimentul Forbes CEE Forum a împlinit 10 ani și am rememorat toate experiențele pe care le-am avut în acest deceniu. A fost o călătorie plină de lecții, unele chiar dureroase, și de schimbări! Ceea ce distinge Forbes CEE Forum în marea de evenimente de business din România este faptul că nu se rezumă doar la afaceri și economie. E mai mult despre oameni, conexiuni, prietenii și a fi împreună, chiar și în momente dificile. Nu a fost niciodată un eveniment strict despre discursuri și prezentări. A fost un loc unde oamenii reali s-au putut întâlni, împărtăși idei și inspira unii pe alții. În săptămânile anterioare acestui eveniment am realizat o retrospectivă pentru fiecare ediție de Forbes CEE Forum, reamintind unele dintre declarațiile făcute de participanții la eveniment din 2014 până acum. Unele au fost vizionare sau premonitorii, iar altele, pur și simplu, fantastice și complet greșite. Exact ca viața noastră, cu decizii bune și mai puțin bune!

Forbes CEE Forum 2023

Forbes CEE Forum 2023, Ionuț Sava (director general Quadratum Architecture): “Încercăm să adoptăm măsuri pentru ca oamenii să vină la birou cu plăcere.”

Forbes CEE Forum 2023, Ștefan Tudos (vicepreședinte al Genesis Property): “Inteligența artificială va fi îmbrățișată de toți utilizatorii, iar tinerii sunt deja obișnuiți cu toate aplicațiile.”

Forbes CEE Forum 2023, Marius Ștefănescu (Managing Partner International Work Finder): “Angajații nu mai sunt motivați doar de partea salarială, ci sunt motivați și de timpul liber, de mediul în care lucrează și de viziunea companiei.”

Forbes CEE Forum 2023, Jorge Araya (director al Ariei Europa de Sud-Est în cadrul BAT): “Trebuie să ne înțelegem angajații la fel de bine ca și pe clienți, iar rezultatele vor fi miraculoase.”

Forbes CEE Forum 2023, Mihai Păduroiu (CEO Office Division One United Properties): “Am interacționat cu multe abordări foarte diverse, iar azi avem o viziune clară asupra întregului spectru al cererii.”

Forbes CEE Forum 2023, Gyula Fatér (președintele Directoratului și director general OTP Bank România): “M-aș concentra pe partea umană. Nu cred că vorbim suficient despre acest lucru și nu este tocmai bine.”

Forbes CEE Forum 2023, Régis Moratin (CFO Carrefour România): “Cred că trebuie să îi fidelizăm pe clienți.”

Forbes CEE Forum 2023, Codrin Scutaru (CEO Public Affairs Solutions): “În loc ca guvernul să-i taxeze pe cei performanți, mai bine ar «rupe pisica» și ar face efortul să-i aducă pe mai mulți oameni din sectorul public în economia privată.”

Forbes CEE Forum 2023, Mustafa Tiftikcioğlu (CEO Garanti BBVA România): “Piaţa se va consolida în continuare, dar ce văd eu este că potenţialul industriei bancare din România încă există.”

Forbes CEE Forum 2023, Anca Damour (CEO & Partner DCraig Real Estate & Executive Board Member ELI Parks): “Am construit în jurul nostru o alianță de parteneri care au aceeași agilitate și același curaj ca noi. Doar așa poți să te dezvolți în momentele dificile.”

Forbes CEE Forum 2023, Ștefan Vuza (ex-președinte & CEO Chimcomplex): “Sfatul meu către tinerii antreprenori este să aibă încredere în ei.”

Forbes CEE Forum 2023, Alexandru Reff (Country Managing Partner Deloitte România și Moldova): “Nu este o noutate faptul că România pierde investiții importante, dar nu este totul pierdut.”

Forbes CEE Forum 2023, Andrei Cionca (CEO & Co-Founder Impetum Group): “Cea mai mare problemă a companiilor românești este lipsa capitalului.”

Forbes CEE Forum 2023, Ramona Jurubiță (Country Managing Partner KPMG România): “Trebuie să vorbim de încurajarea investițiilor deja prezente în România.”

Forbes CEE Forum 2023, Cristian Sporiș (președintele AmCham România): “România este o țară sigură pentru investitorii străini.”

Forbes CEE Forum 2023, Daniel Anghel (președintele Consiliului Investitorilor Străini): “România s-a descurcat extrem de bine în ceea ce privește creșterea economică.”

Forbes CEE Forum 2023, Cristian Nacu (Senior Country Officer/Romania, International Finance Corporation): “Trebuie să implicăm serios sectorul privat în infrastructură.”

Forbes CEE Forum 2023, Lara Tassan Zanin (Head of the EIB Group Representation în România): “România are mai mult de pierdut în ce privește competitivitatea dacă nu face mai multe eforturi pentru energia verde.”