FacebookTwitterLinkedIn

Ștefan Tudos, vicepreședinte al Genesis Property, are o perspectivă clară asupra schimbărilor în zona muncii și vede tehnologia inteligentă ca pe un element-cheie pentru viitorul companiilor și angajaților.

Ștefan Tudos a contribuit la transformarea companiei Genesis Property într-un jucător important în ceea ce privește sustenabilitatea și reducerea emisiilor de carbon în industria imobiliară din România. Astăzi, liderul remarcă modul în care pandemia de Covid-19 a schimbat radical modul de lucru și a adus în prim-plan conceptul de muncă hibridă.

În timp ce munca de la birou și activitățile desfășurate de la distanță se îmbină într-un mod eficient, companiile sunt în căutarea celor mai bune modalități de a menține un echilibru între cerințele de lucru și flexibilitatea necesară angajaților. „A fost revoluționat total modul de lucru în urma Covid. Hibridul, în teorie, înseamnă trei zile la birou și două acasă. Faptul că acest mod de lucru continuă și astăzi dovedește că are o importanță în companie și activitatea angajaților este productivă. E greu de spus dacă în 10 ani de acum încolo vom avea același model de business, dar momentan acesta funcționează și este susținut de manageri și angajați. Asistăm la dorința majorității companiilor de a-și aduce angajații la birouri, urmând apoi să implementeze și modelul hibrid. Sunt discuții pentru săptămâna de lucru de patru zile, iar tendințele sunt înspre flexibilitate”, adaugă Ștefan Tudos.

Vezi aici articolele de la Forbes CEE Forum 2023

În plus, el a abordat în timpul intervenției sale de la Forbes CEE Forum și subiectul inteligenței artificiale (AI), evidențiind că aceasta va juca un rol tot mai important în viitor. A subliniat că tinerii sunt deja familiarizați cu aplicațiile AI și că aceasta reprezintă o direcție spre care se îndreaptă tot mai multe companii pentru a-și îmbunătăți eficiența operațională. „Avem pe agendă și AI, care va fi integrată în companii. Este evident că sarcinile repetitive vor fi preluate în totalitate de AI. Inteligența artificială va fi îmbrățișată de toți utilizatorii, iar tinerii sunt deja obișnuiți cu toate aplicațiile. Deci nu este un skill foarte greu de aplicat. Este un domeniu la început, care va fi acceptat pe măsură ce lucrurile vor progresa”, spune Ștefan Tudos.

Cu progresul tehnologic, AI va deveni o parte indispensabilă a mediului de lucru, oferind soluții pentru îmbunătățirea eficienței și inovării în toate sectoarele economiei. Astfel, toți mai mulți analiști anticipează că AI va fi din ce în ce mai bine primită și adoptată pe măsură ce se va dezvolta în viitor.