FacebookTwitterLinkedIn

Marius Ștefănescu, Managing Partner International Work Finder, declară că angajații nu mai sunt motivați doar de partea salarială, ci sunt motivați și de timpul liber, de mediul în care lucrează și de viziunea companiei.

În mediul de business, lucrurile evoluează foarte rapid. Tehnologia informatică joacă un rol important în acest proces accelerat. Care sunt lucrurile cele mai importante la care trebuie să fie atente companiile pentru a se adapta la acest mediu care se mișcă atât de repede? Marius Ștefănescu, Managing Partner la International Work Finder, declară că au existat multe lucruri care, începând cu criza Covid, au schimbat paradigma în care trăiam până atunci: „Nu cred că vreodată dezvoltatorii de birouri se gândeau că o să aibă chiriași cu jumătate dintre angajați lucrând de acasă. Nici noi nu credeam că un virus o să ne țină atât de mult și-o să ne priveze de atâtea drepturi”.

Vezi aici articolele de la Forbes CEE Forum 2023

Odată cu aceste schimbări au apărut și o serie de oportunități. Companiile care au reușit să se adapteze la oportunitățile respective și-au menținut și chiar și-au crescut atât portofoliul de clienți, cât și numărul de angajați. „În această nouă perspectivă, oamenii nu mai sunt motivați doar de partea salarială, ci sunt motivați de timpul liber, de mediul în care lucrează și de viziunea managementului”, precizează Marius Ștefănescu. El crede că, pentru a-ți duce compania mai departe, cel mai bun lucru este ca viziunea pe care o ai la nivel de management s-o transmiți fiecărui angajat și fiecare s-o asimileze ca propria-i viziune. Pentru a crea ceva sustenabil, susține șeful de la International Work Finder, „trebuie să-ți aduni lângă tine oameni mai deștepți ca tine, care să te ajute și să te completeze pe anumite domenii”. Compania International Work Finder activează în domeniul recrutării personalului asiatic, oferind și servicii conexe ce țin de obținerea documentației necesare pentru angajare, susținerea oamenilor în vederea integrării post-angajare și medierea discuțiilor între companii și instituțiile din țara de origine a angajaților. International Work Finder conectează oamenii de diverse naționalități, precum vietnamezi, filipinezi, nepalezi, cu firmele românești care au nevoie de forță de muncă.

Marius Ștefănescu observă că oamenii, din ce în ce mai mult, își calculează cu atenție timpul. Celebra expresie „Time is money” este folosită mai des și fiecare angajat este din ce în ce mai educat și conștientizează acest lucru. „Toate aceste transformări au condus la crearea de servicii și produse de care avem nevoie și acestea, la rândul lor, generează locuri de muncă. Această nouă perspectivă vine cu foarte multe plusuri și oportunități”, conchide Marius Ștefănescu.