FacebookTwitterLinkedIn

Ionuț Sava, director general Quadratum Architecture, consideră că noile tehnologii ajută angajatorii să faciliteze interacțiunea dintre oamenii care lucrează de la distanță.

Criza pandemică a influențat puternic relațiile dintre oameni și, mai mult, relațiile din angajați și angajatori. Angajații au căpătat o putere neștiută până la pandemie: munca de la distanță (remote). Întoarcerea la birouri nu s-a produs în totalitate. Rămâne de discutat cum se desfășoară activitatea companiilor într‑un mediu hibrid (munca la birou și remote). Cum reușesc angajatorii să stimuleze interacțiunea într‑un mediu hibrid, în care unii angajați lucrează numai de la distanță, alții vin la birou trei zile pe săptămână și unii muncesc zi de zi la birou? Care ar fi bunele practici care stimulează o cultură bazată pe interacțiune? Ionuț Sava, director general Quadratum Architecture, consideră că noile tehnologii ajută angajatorii să faciliteze interacțiunea chiar și atunci când se lucrează de la distanță. „Noi, ca o companie de design, încurajăm foarte mult interacțiunea între colegii noștri. În procesul de creație este foarte important să avem această interacțiune. Noile tehnologii de comunicații ne ajută foarte mult să facilităm interacțiunea și atunci când se lucrează remote”, declară Ionuț Sava.

Vezi aici articolele de la Forbes CEE Forum 2023

De asemenea, conducerea Quadratum Architecture încurajează noile aplicații, inclusiv inteligența artificială, care ajută compania în dezvoltarea designului, în partea de automatizare și în augmentarea inteligenței umane. Scopul este de a livra rapid concepte și mai multe opțiuni pentru clienți. „Încercăm să facilităm pe cât posibil lucrul la birou, dar oferim și posibilitatea de a lucra remote. Tocmai pentru că designul este o muncă de echipă și de creație, încercăm să creăm oportunități angajaților de a lucra în echipă”, precizează Ionuț Sava.

În ultimii ani, a devenit o întrebare obișnuită la orice interviu de angajare: care este procentul preferat de lucru la birou și care este procentul pentru munca de la distanță? „Încercăm să adoptăm măsuri pentru ca oamenii să vină la birou cu plăcere. În același timp, am livrat lucrări de calitate și în sistemul de muncă remote”, punctează Sava. Compania Quadratum Architecture furnizează servicii integrate pentru clădiri noi sau existente precum expertize tehnice, studii de teren, elaborarea proiectului, realizarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate și asistență tehnică pe durata execuției lucrărilor.

Ionuț Sava spune că inteligența artificială îl ajută pe un designer în reducerea timpului de lucru, dar subliniază că „este foarte important modul în care îi ceri inteligenței artificiale să te ajute. Aceasta îți poate oferi acces la foarte multe răspunsuri, dar este și un consumator de timp”.