FacebookTwitterLinkedIn

Modul de lucru hibrid și empatia arătată angajaților stimulează creativitatea și dau naștere celui mai bun mediu de lucru.

Este opinia lui Jorge Araya, director al Ariei Europa de Sud-Est în cadrul BAT, care recunoaște că cea mai de preț carte pe care o joacă o corporație de anvergură în vederea loializării angajaților este cea a flexibilității.

Ce înseamnă flexibilitatea unui angajator din acest punct de vedere? Într-o piață a muncii care se confruntă cu o criză pe toate nivelurile ierarhice, de la personalul de curățenie la specialiști (arhitecți, ingineri, consultanți de vânzări, contabili) și middle și top management, obiectivul principal al angajatorului a devenit păstrarea și, implicit, loializarea echipelor.

Vezi aici articolele de la Forbes CEE Forum 2023

„În prezent, asistăm la o transformare istorică a industriei și, implicit, a companiei noastre prin intermediul științei și al inovației, ceea ce schimbă evident și piața muncii. Noi încercăm să creăm un mediu în care empatia joacă un rol central, asta în contextul în care munca hibridă va rămâne o metodă de lucru. Cred că acesta este punctul zero, generațiile viitoare vor ști de la început că se lucrează hibrid”, explică Jorge Araya.

Potrivit acestuia, un angajator are nevoie mai mult ca oricând de creativitatea angajaților săi. Iar aceasta se dezvoltă numai în echipă, susține Jorge Araya. Care mai este atunci rolul liderului? „Acela de a crea un mediu în care oamenii să se simtă în siguranță. Noi am încercat să creăm cel mai bun mediu posibil pentru angajații noștri, însă pentru aceasta ai nevoie de toată flexibilitatea de care poate dispune un angajator”, completează oficialul BAT.

În opinia lui Jorge Araya, acest concept al flexibilității încorporează și empatia pe care un lider trebuie să o arate echipei sale. „Cea mai mare valoare a unei companii sunt angajații. Trebuie să ne înțelegem angajații la fel de bine ca și pe clienți, iar rezultatele vor fi miraculoase.”

În prezent, ca să eficientizeze munca angajaților, BAT mizează și pe automatizare, acolo unde este cazul.

„Concomitent, folosim softuri care să faciliteze activitatea echipelor noastre, dar, mai presus de toate, consider că, dacă oamenii au cadrul necesar să se exprime și să se manifeste, vom avea parte de o multitudine de idei creative. Este adevărat că industria se schimbă într‑un ritm pe care nu l-am mai întâlnit, iar acest lucru se întâmplă datorită oamenilor. Însă ce trebuie să reținem este că inteligența artificială ne este prieten, da, și ea poate însemna viziune, inspirație, direcție, creativitate, dar pe care noi, oamenii, le folosim”, explică oficialul.

Conform celor mai recente statistici, rata de ocupare a populaţiei din categoria de vârstă 20-64 ani a fost de 68,9% în trimestrul al treilea din 2022, față de 61,9% în întregul an 2021. În trimestrul al treilea din 2022, populaţia activă a României era de 8,26 milioane de indivizi, dintre care 445.500 erau şomeri. În 2021, numărul șomerilor era de 459.000.

Pentru BAT, România este una dintre cele mai importante piețe la nivel mondial. Aici, compania deține o cotă de piață de peste 50%. Conform datelor financiare ale companiei, în ultima perioadă, BAT a investit peste 500 de milioane de euro în dezvoltarea tehnologiei și a liniilor de producție din fabrica de la Ploiești. În prezent, aproximativ 70% din produsele fabricate aici pleacă anual către export. BAT Investment (fabrica BAT Ploiești) are un număr de aproximativ 1.000 de angajați.

La nivel mondial, BAT are peste 50.000 de angajați. Grupul BAT a generat venituri de 27,65 miliarde de lire sterline în 2022 și un profit din operațiuni de 10,52 miliarde de lire sterline.

Conform datelor Institutului Național de Statistică, exporturile de produse din tutun au fost în 2022 de 1,48 miliarde de euro, iar importurile de 375 milioane de euro, de unde rezultă 1,1 miliarde de euro contribuție pozitivă la balanța de plăți. Iar ultimele date INS confirmă trendul – pe primele cinci luni ale anului, exporturile de țigarete și produse din tutun încălzit sunt printre cele care au crescut cel mai mult.

Impactul sectorului tutunului în economia României, fără a lua în calcul investițiile, este de 1,77% din PIB. Potrivit Eurostat, România, cu trei mari fabrici, este al doilea mare producător de produse din tutun din UE, la egalitate cu Germania.

BAT este prezent în România de peste 25 de ani, odată cu începerea producției la fabrica din Ploiești în 1997. BAT are în prezent circa 3.000 de angajați în cele trei entități comerciale ale grupului din România, fiind cel mai mare jucător de pe piața locală a tutunului.