FacebookTwitterLinkedIn

În domeniul imobiliar, leadershipul și cultura organizațională a companiei sunt foarte importante în abordarea provocărilor apărute în ultimii ani marcați de pandemie și război, în care competiția se concentrează pe relocare și spații pentru noi companii.

„Am intrat în contact și am sprijinit în procesele de relocare, amenajare, execuție și exploatare organizații foarte diferite. Contează cultura organizațională, valorile și leadershipul și profilul activității. Evident, sunt anumite companii care vor tinde natural spre un mod de lucru sau altul”, explică Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties, care coordonează închirierea tuturor proiectelor de birouri din portofoliul companiei, precum și întărirea relației cu chiriașii, pentru a maximiza satisfacția tuturor ocupanților din dezvoltările One.

Vezi aici articolele de la Forbes CEE Forum 2023

Grupul are în portofoliu clădiri unde angajații lucrează zilnic de la birou și nu există decât lunea sau vinerea o rată de ocupare sub 70%, dar și altele unde se lucrează 100% remote.

În ultimii doi ani, One United Properties a lansat programul One Community, în interacțiune cu companiile din portofoliul său, pentru a le sprijini solicitările dincolo de nevoile lor imobiliare. One Community este un program de beneficii dedicat rezidenților și chiriașilor One, prin intermediul căruia aceștia pot beneficia de o gamă largă de reduceri sau alte avantaje oferite de partenerii implicați în acest proiect.

„Ca structură a cererii, au apărut diferențe mari de la sector la sector de activitate. Am livrat peste 100.000 mp de birouri în ultimii trei ani. Mult, având în vedere că suntem în competiție doar pe relocare și pe spații pentru companiile noi. Am avut și un stoc distribuit în toate zonele dezvoltate, în Floreasca, Centru, Nord, deci un pipeline care ne-a permis o poziționare favorabilă în fața spectrului cererii, dar au fost ani cu multe provocări. Am interacționat cu multe abordări foarte diverse, iar azi avem o viziune clară asupra întregului spectru al cererii pe clasa de birouri A din București”, adaugă Mihai Păduroiu.

Dezvoltatorul imobiliar a raportat o creștere de 25% a cifrei de afaceri consolidate în primul semestru din 2023, față de perioada similară din 2022, ajungând la 843,5 milioane de lei. One United Properties își propune pentru anul acesta o cifră de afaceri de 1,43 miliarde de lei și un profit net de 530 de milioane de lei, în conformitate cu bugetul publicat la începutul anului.