FacebookTwitterLinkedIn

În 1996, Mihaela Marcu, medic pediatru la Policlinica Titan din Bucureşti, s-a hotărât să își înfiinţeze propria clinică, MedLife, care, în timp, a devenit liderul pieței de servicii medicale private din România, în funcție de cifra de afaceri. Conducerea rețelei medicale este asigurată, în prezent, de către cei doi fii ai săi, Mihai și Nicolae Marcu.

În 2017, grupul MedLife (simbol bursier: M), a raportat o cifră de afaceri consolidată de 638 de milioane de lei, în creștere cu 27% față de 2016, și un profit operațional (EBITDA) de 82,3 milioane de lei. Pentru 2018, operatorul medical își propune să mențină ritmul accelerat de dezvoltare al companiei, creșterea proiectată fiind de peste 20% față de 2017, ceea ce înseamnă 765,6 milioane de lei.

Pe lângă proiectele de tip greenfield și achiziții, compania mai are în plan pentru 2018 alte două obiective: să devină lider național pe zona de rezonanță magnetică, prin achiziționarea a șase RMN-uri noi, urmând să ajungă la un total de 12 astfel de echipamente, și să se extindă peste granițe, în țări precum Bulgaria, Ungaria sau Serbia.

Vezi aici lista completă a celor mai influente 50 de femei, ediția 2018

În februarie, MedLife a anunțat prima achiziție pe 2018: preluarea pachetului majoritar, de 90%, al companiei Ghencea Medical Center din București. Activ de 10 ani pe piață, furnizorul de servicii medicale Ghencea Medical Center a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 8,7 milioane de lei, iar pentru anul acesta mizează pe o creștere de 20%, până la aproape 10,5 milioane de lei. Astfel, MedLife a ajuns la un total de 18 achiziții.