FacebookTwitterLinkedIn

Absolventă a facultății de Medicină din București, Doris Andronescu deține și conduce Sanador, singurul operator de servicii medicale private care are acționariat integral românesc. Rețeaua medicală, înființată în 2001 de către Doris Andronescu și Florin Andronescu, fondatorul afacerilor Flanco și Credisson, include patru clinici, un laborator și cel mai mare spital clinic multidisciplinar privat din România. Cei doi antreprenori au investit 40 de milioane de euro în spitalul Sanador, care are o suprafață totală de 23.000 de metri pătrați și o capacitate de 402 paturi.

Vezi aici lista completă a celor mai influente 50 de femei, ediția 2018

Sanador SRL, compania care operează rețeaua medicală, a înregistrat, în 2016, o cifră de afaceri de 233,7 milioane de lei, în creștere cu 24% față de anul precedent, în timp ce profitul companiei a fost de 6,1 milioane de lei, mai mare cu aproximativ 42% față de 2015, conform celor mai recente date raportate la Ministerul de Finanțe.

În 2017, în urma unei investiții de un milion de euro, spitalul Sanador a fost dotat cu angiograful Philips Azurion 7, care permite tratarea pacienților cu afecțiuni arteriale. Sanador deține și echipamentul de rezonanță magnetică Magnetom Skyra 3 Tesla, cel mai performant aparat în imagistică, la nivel mondial. Planurile fondatorilor rețelei medicale sunt de a construi un centru oncologic lângă spitalul Sanador din București.