FacebookTwitterLinkedIn

Liudmila Climoc (foto) 

Liudmila Climoc, în vârstă de 40 de ani, va prelua de la 1 mai poziţia de CEO al Orange România, cel mai mare jucător de pe piaţa de telefonie mobilă după cifra de afaceri şi numărul de clienţi. Actual CEO a Orange Moldova, Liudmila și-a început cariera în cadrul companiei de telefonie mobilă pe poziția de consultant de vânzări în magazine. După un an în cadrul Voxtel, fosta denumire a actualului Orange, au urmat avansări în funcție. A fost promovată directoare de magazin, apoi manager de proiecte, directoare comercială, ca în cele din urmă să fie numită directoare generală Orange Moldova, o premieră pentru compania locală ce a fost condusă doar de străini. Sub conducerea sa, compania şi-a dublat baza de clienţi, ajungând astăzi la peste 2,6 milioane de clienţi, cu o cotă de piaţă de 57% din sectorul de mobil, conform datelor comunicate presei de către operator. Liudmila Climoc s-a născut pe 11 aprilie 1975 în Chişinău, este căsătorită şi are un copil, conform informaţiilor publicate de revista VIP Magazin din Republica Moldova.

Topul celor mai influente femei din România

Gemma Webb, British American Tobacco

Gemma Webb, CEO British American Tobacco România

Prima femeie aflată la conducerea producătorului de țigarete, Gemma Webb a preluat frâiele BAT România în 2012, dar s-a alăturat echipei BAT în urmă cu 15 ani.

Leslie Hawke, președinte fundația Ovidiu Ro

Leslie Hawke

Mama actorului Ethan Hawke, fosta jurnalistă Leslie Hawke a rămas în România încă de acum 16 ani, când a ajuns ca voluntar al Peace Corp. Impresionată de condițiile vitrege ale multor copii defavorizați din Româ- nia, ea a creat alături de Maria Ghe- orghiu fundaţia Ovidiu Ro, care ajută copiii foarte săraci din România.

Cum a fost realizat clasamentul celor mai influente 50 de femei din România

Monika Puiu, CEO NHR Agropartner

Unul dintre cei mai vechi expați din România, Monika Puiu (numele de familie provine din căsătoria cu un român) este managing partner al dealerului de utilaje agricole NHR Agropartners, fiind, în acelaşi timp, responsabilă de divizia locală de trading cu cereale a austriecilor de la VA Intertrading.

VEZI ȘI: Performanță dincolo de granițe 

Isabelle Pleska, CEO Praktiker România

Începând cu luna ianuarie a acestui an, Isabelle Pleska este noul director general al Praktiker România, unde anterior a deținut și funcția de director de strategie. Pleska are o vastă experiență în domeniul DIY – a condus pentru mai bine de zece ani operațiunile din România ale unui alt retailer de profil, Bricostore.

GALERIE FOTO:  Gala Forbes Woman 2016

Elena_Mitova_Novartis.jpg

Elena Mitrova, CEO Novartis

În noiembrie 2011, Elena Mitova a preluat poziția de președinte alNovartis Grup și directoare generală a Novartis Pharma Services. Înainte de această funcție, Mitova a ocupat, în aceeași companie, poziția de directoare de marketing și vânzări (începând cu 2009), iar anterior a fost CEO Novartis Bulgaria din 2005 până în 2009.