FacebookTwitterLinkedIn

“Viitorul aparține inteligenței artificiale, iar dezvoltarea unui sistem de Machine Learning este un pas necesar. Datele reprezintă fundamentul inovării, dar valoarea acestora provine din informațiile pe care experții în date le pot culege și asupra cărora pot acționa ulterior. Firmele din România au nevoie de metode moderne de analiză a datelor și a informațiilor pentru afaceri. Știința datelor dezvăluie tendințele și produce informații pe care oamenii de afaceri le pot utiliza pentru a lua decizii mai bune și pentru a crea produse și servicii mai inovatoare. Proiectul bazat pe inteligență artificială ne va ajuta să venim în sprijinul tuturor companiilor românești și nu numai care vor să beneficieze la maximum de tehnologiile avansate pentru înțelegerea datelor. Mai mult decât atât, credem că extinderea și adaptarea rezultatului nostru în alte sectoare de activitate va genera multiple efecte economice pozitive”, a declarat Ionuț Fodoca, manager de proiect pentru Termene_AI_360.

Artificial Intelligence (inteligența artificială) și tehnologiile de tip Machine Learning vor fi folosite în procesul de analiză a partenerilor la stabilirea riscului de creditare și nu numai. Rezultatul scontat este creșterea competitivității acestui sector cheie de furnizare de informații despre companii și de management de risc comercial pentru societate.

“Dat fiind trendul puternic ascendent la nivel mondial, considerăm că investiția în Data Science și Machine Learning este o oportunitate, dar și o necesitate în România. În același timp, investiția noastră în proiectul TERMENE_AI_360 e perfect aliniată cu politica de construcție a pieței unice digitale stabilită de Uniunea Europeană (Digital Single Market)“, a mai declarat Ionut Fodoca.

În cadrul proiectului de finanțare, TERMENE va crea un grup propriu de R&D (cercetare, dezvoltare și inovare), care se va concentra pe studiul științific, tehnologic și inovativ al metodelor specifice necesare în domeniul științei datelor (în special pe algoritmii de Machine Learning) și pe aplicarea acestora în relația cu partenerii de afaceri, dar nu numai.

Proiectul este co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională si din fonduri de la bugetul de stat prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, axa prioritara 2-Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC) pentru economie digitala competitivă. Astfel, din valoarea totală a contractului de finanțare, de peste 21,3 milioane de lei, aproape 16 milioane de lei va fi valoarea ajutorului nerambursabil.