FacebookTwitterLinkedIn

Pe magazinul garagemall.ro și electrofun.ro se menționează că, din data de 1 septembrie 2017, noul deținător al acestora este Electronic World. Valoarea transferului nu a fost precizată.

Cele două magazine au fost preluate de eMag de la PC Garage, în urma unei tranzacții de 20 de milioane de euro, anunțate în data de 15 aprilie 2016. La acel moment, 2016, PC Garage era un business controlat de antreprenorul în serie Marius Voinea și Traian Cristea, din 2009. Fondatorul businessului a fost Gabi Vasile în 2005.

Consiliul Concurenței: eMAG poate să preia PC Garage în anumite condiții

Ținând cont de poziția dominantă a eMag pe piața retail-ului online, Consiliul Concurenței și Dante International au stabilit, la sfârșitul lunii noiembrie 2016, ca aceasta din urmă să cesioneze patru magazine online – www.pcfun.ro, www.shopit.ro, www.garagemall.ro și www.electrofun.ro.

Cesiunea va fi realizată sub forma unui transfer, fără întreruperea activității curente, pentru fiecare magazin sau împreună. De asemenea, Dante s-a angajat să nu se implice în activitățile cesionate pentru o perioadă de cel puțin 10 ani. Totodată, Dante va depune toate eforturile pentru a menține viabilitatea economică și competitivitatea magazinelor ce vor fi cesionate şi va asigura furnizarea de produse în condiţii nediscriminatorii viitorilor cumpărători. Dante va avea obligaţia de a pune la dispoziția Consiliului Concurenței informații referitoare la potențialii cumpărători şi de a obține acordul prealabil al autorităţii de concurenţă referitor la cumpărătorul desemnat”, au precizat reprezentanții autorității de concurență în noiembrie.

eMag a avut afaceri de două miliarde de lei anul trecut (449 milioane de euro), cu 45% peste nivelul din anul anterior. Grupul eMag, compus din retailerii online eMag, Fashion Days şi PC Garage şi compania Conversion Marketing, a avut venituri de 3,12 miliarde de lei (695 milioane de euro).

Electronic World deține magazinul online badabum.ro și activează în market place-ul eMag. Compania a avut anul trecut afaceri de 17,8 milioane de lei (aproape 4 milioane de euro), cu 17 angajați.