FacebookTwitterLinkedIn

Deocamdată, serviciul este disponibil inițial pentru magazinul cora Lujerului din București, urmând a se implementa și în alte magazine din rețea.

În ceea ce priveşte modul de funcţionare, reprezentanţii hzpermarketului spun că este unul foarte simplu. Clientul își face un cont pe site, comandă produsele, plătește online, alege un interval de livrare și merge cu mașina în spațiul dedicat drive-ului pentru a lua  cumpărăturile gata împachetate.

Pe site sunt listate peste 10.000 de produse la același preț ca în hipermarketul fizic, iar acesta este structurat în 8 raioane: Produse proaspete, Băcănie, Băuturi, Frumusețe și îngrijire, Pentru casă, Bebe, Petshop, Tabac, cărora li se adaugă HiperOfertele cora. În plus, vloarea coșului de cumpărături este în permanență afișată așa încât clientul știe dacă și-a depășit sau nu bugetul.

 „Comerțul electronic crește de la an la an, iar românii s-au obișnuit deja să facă plăți online, să cumpere diverse servicii și produse. Deschiderea hipermarketurilor online este, așadar un pas firesc. coradrive este un sistem foarte bine pus la punct, prețurile sunt aceleași ca în magazin, comanda și livrarea se fac foarte simplu și sperăm ca în acest fel să venim în sprijinul clienților care sunt foarte ocupați și nu au timp de cumpărături. În prelansare, feedback-urile au fost foarte bune, iar după coradrive Lujerului, cora România pregătește drive-uri și pentru alte magazine”, a spus Claudia Mirică, director cora Lujerului București.

La 1 septembrie 2013, Franța a ajuns la un număr de 2.422 de servicii drive, 31 dintre ele fiind deschise doar în luna august, iar cntrar estimărilor de anul trecut, numărul drive-urilor a crescut în intervalul septembrie 2012 – septembrie 2013, cu 928 unități.

Numai în Paris există un drive la 50.000 de locuitori, iar media sortimentului drive este în Franța de 10.490 de referințe. Coradrive are cel mai mare sortiment –  26.878 referințe în 2013, cu 25% mai mult față de 2012.

cora a deschis primul magazin în România în anul 2003. Dintre cele 12 magazine pe care compania le are în România, patru sunt la București și opt în provincie, la Constanța, Ploiești, Cluj-Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin și Bacău.