FacebookTwitterLinkedIn

Cele 19 ouă uriașe create pentru susținerea proiectului Grivița 53 – primul teatru construit împreuna și-au găsit proprietarii. Din luna martie până în iunie, ouăle au fost expuse public la Fratelli, AFI Cotroceni, MNAC, Globalworth Tower și la Artmark. Fondurile strânse în urma vânzării ouălor se duc în construcția teatrului GRIVITA 53. 18 ouă au fost achiziționate cu 5000 Euro / ou și unul singur cu 7000 Euro. Vânzarea obiectelor de arta s-a produs prin intermediul Fundației Calea Griviței și prin licitația Galeriilor Artmark:

Fundatia Globalworth a achiziționat 4 ouă create de Iuliana Vilsan, Mirela Traistaru, Mihai Popescu & Florin Samoila si Dan Perjovschi & Band of illustrators.

-Camelia Șucu & ClassIn a achiziționat 2 ouă: cel creat de Oana Pellea și cel al lui Ivan Patzaichin și Marius Burhan.

-Dan Urse și Asociatii a achizitionat 2 oua: cel creat de Marius Manole cu Mirela Traistaru si cel al lui Mihai Dobrovolschi cu Vlad Fodor.

-Veronica Savanciuc & Mullen Lowe a achitionat oul semnat de Maia & Cabiria Morgenstern.

-CBRE detin oul lui Alexandru Tomescu & Ana Munteanu.

-Oual creat de Cristian Mungiu & Dalina Badescu a ajuns la Steven & Valeria von Groningen.

-TEILOR Fine Jewellery detin oul lui Alex Găvan & Adina Mastalier

-Oul lui Horațiu Mălăele & Cristi Farcas este la AFI. Fikl a fost achizitionat de un proprietar care doreste sa ramana anonim.

-Oul lui Murivale este la Dana Demetrian. Alexandra Nechita este la CA IMMO. Oul creat de Valeria Racila von Groningen & Chris Simion – Mercurian este la IMMOFINANZ.

Oul lui Francisc Chiuariu si cel semnat de Arantxa Etcheverria au fost licitate la Artmark, cumparatorii doresc sa isi pastreze anonimatul.

Cele 19 oua au reușit sa stranga pentru Grivita 53 suma de 97.000 Euro.

Inițiatoarea proiectului, regizoarea și scriitoare Chris Simion – Mercurian a pus la bataie casa bunicii sale. Cu banii castigati pe casa, a cumparat terenul pe care se construieste teatrul. Pentru constructia Grivita 53 este necesara suma de 1.300.000 Euro dar  santierul poate fi inceput cu 400.000 Euro. In afara oualor, se pot cumpara caramizi, ferestre, scaune, pereti, usi. Detalii pe www.grivita53.ro

In Romania nu s-a construit un teatru de la zero din 1946, de cand Liviu Ciulei a lasat mostenire bucurestenilor Teatrul „Nottara”. Asta justifica multe atat despre educatia, cat si despre cultura noastra. E timpul sa oferim generatiilor care vin dupa noi, un exemplu de atitudine, curaj si sens. Visul nu este doar al lui Chris, este al tuturor celor care vor sa lase in urma ceva care sa fie util si peste generatii.

Partenerii proiectului: Leroy Merlin, Aquatec, Liliac, Fratelli Social Club, Aqua Carpatica,  Radio Guerrilla, Revista Biz, Forbes, Digi TV & Hotnews.