Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Trei oameni de știință dezleagă mistere ciudate la BBC Knowledge

BBC Knowledge va difuza luni, 13 octombrie, de la ora 23:00, seria documentară „Factomania” ce oferă, prin intermediul unor experiențe explozive, istorisiri animate sau cascadorii ciudate, explicații pentru cele mai intrigante realităţi înconjurătoare.
Factomania

În fiecare episod, gazdele emisiunii, Dominic Byrne (domnul Curiozitate), Fran Scott (Îndrăznețul experimentator) și Greg Foot (Cercetătorul diabolic) dezvăluie răspunsurile la întrebări precum: ,,de ce se găsesc două mii de tulpini de bacterii în burta unui om?”, ,,de ce vikingii sunt considerați primii metrosexuali ai lumii?”, ,,cum se face că berea se află la temelia civilizației?” sau ,,cum se contruiește un hoverboard?”.

Competiția dintre cei trei oameni de știință pentru prezentarea celor mai multe informații într-o manieră cât mai distractivă oferă cadrul antrenant de elucidare a unora dintre cele mai mari mistere ale lumii.

Astfel, Dominic Byrne călătorește în Egiptul Antic pentru a descifra hieroglifele, dezvăluie identitatea spionului german care a fost sursa de inspirație a personajului James Bond și realizează un ghid animat despre cum se poate supraviețui ca gladiator, în condițiile în care în Roma Antică rata de supraviețuire în cazul acestora era de 10%.

Fran Scott încearcă să explice ce este un ,,deja-vu” sau de ce creierul uman are o memorie de stocare de 2.5 mlioane de gigabytes, în timp ce Greg Foot își propune să descopere cel mai exploziv ingredient din bucătăria lui, să construiască o rachetă spațială și să testeze ce legumă poate fi utilizată ca cel mai periculos proiectil.

Seria documentară „Factomania” constituie o sursă de informație și amuzament, în combinație cu experimente, animații, tachinări și competiții, ajutând la formarea unei perspective corecte asupra fenomenelor care par uneori a fi de neînțeles.

BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Romtelecom, Digi şi Orange TV.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii