FacebookTwitterLinkedIn

Răzvan Stoian – CMO Destiny Park

Destiny Park Băneasa este un proiect-pilot pentru Europa de Est, coordonat de o echipă managerială multinațională care își propune să dezvolte centre similare în alte mari orașe din România dar și din regiune (Bulgaria, Ungaria, Ucraina).

Echipa managerială

Kivanc Aslan, COO – a condus operațiunile Kidzania Istanbul, un complex similar de edutainment din Turcia. Kivanc vine la București pentru a pune la punct procedurile specifice extrem de complexe (peste 100 de angajați) ale unui astfel de business.

Răzvan Stoian, CMO – cu peste 20 de ani de experiență în domeniul marketing-ului și al business development-ului, a făcut parte din echipa care a implementat RedBull la nivel de Europa de Est la începutul anilor 2000, ulterior a devenit Marketing Manager-ul Clubului Steaua București, iar înainte de a se alătura echipei  s-a ocupat de imaginea și dezvoltarea de business pentru Divertiland Water Park și Playland Playground.

Urania Cremene – probabil cel mai apreciat expert în parenting din România, autoarea „All About Parenting”, primul program de parenting din țară și unica metodologie de parenting din lume care are la bază ultimele cercetări în știința motivației (ex. Teoria Autodeterminării), preluate direct de la unele din cele mai mari universități din lume.

Răzvan Stoian, Chief Marketing Officer Destiny Park, crede că „Bucureștiul are cel mai mare potențial regional pentru piața de edutainment. Ne bazăm pe mai multe cercetări de piață care atestă dorința părinților de a investi în formarea copiilor lor și de a-i ajuta să atingă cariere de top, dar și lipsa cronică de alternative. Lipsesc în general din piață ofertele prin care un părinte să își poată lăsa copilul câteva ore în deplină siguranță, având garanția că acesta se joacă, se distrează și în același timp învață lucruri utile și este observat de experți care îi pot analiza talentele, aptitudinile, potențialele direcții de dezvoltare personală. Și putem face asta pentru copii între patru și paisprezece ani”

Ce înseamnă edutainment în Destiny Park Băneasa?

Conform explicațiilor furnizate de echipa Destiny Park, centrul de edutainment din Băneasa este locul în care copiii pot deveni pentru o zi – în funcție de propriile aspirații – aviatori, medici, prezentatori de televiziune, bancheri, piloți, pompieri, în total 43 de activități care includ peste 50 de meserii. În cadrul acestor experiențe ei vor face tranzacții cu „moneda oficială” din Destiny Park, MagicBanul, înțelegând astfel responsabilitatea financiară. Orașul în miniatură „Destiny Park”– cu instituții, economie și bani proprii – este locul ideal unde talentele și pasiunile celor mici sunt observate de specialiști în educație, pentru a descoperi, din timp, care sunt domeniile în care ei pot performa natural. Grație echipei Destiny Park părinții se relaxează, lăsându-i pe cei mici în grija Ofițerilor de Experiență, aceștia fiind cei care conduc fiecare role play din zonele special amenajate. Proiectul este bazat pe conceptul de învățare-prin-joc, permițând părinților să identifice pasiunile și talentele naturale ale copiilor lor. Fiecare experiență este supravegheată de personal instruit special, iar părinții primesc un update constant privind activitatea copiilor lor în interiorul complexului prin intermediul Destiny App.

Așa cum declară Urania Cremene,

„Destiny Park nu este un simplu parc de distracţii, este exact combinaţia perfectă între joc şi învăţare. Este exact felul în care copiii noştri se dezvoltă şi îşi satisfac nevoile psihologice de bază. Dacă am înţelege asta la un nivel mai profund – că educaţia se face preponderent prin joc, prin ludic, atunci când avem de-a face cu copiii – am mai creşte câteva niveluri“.

Cum va arăta Destiny Park?

Odată ajunși la Destiny Park, copiii vor primi Kitul Magic compus din :Tichetul de călătorie care seamănă cu un bilet de avion, harta Destiny Park, brățara de acces MagicWatch și un cec MagicBank care va fi transformat în MagicBani. Micii vizitatori vor pătrunde apoi în lumea magică pe care o conduc chiar ei printr-o intrare similară porților de acces ale unui aeroport. Zona centrală este amenajată cu străzi, trotuare, monumente și găzduiește așa-numitele clădiri instituționale. Aici au loc toate evenimentele importante pentru comunitatea copiilor din Destiny Park. În suburbii se găsesc „unitățile comerciale” și „clădirile rezidențiale”. În zonele destinate activităților sunt reproduse fidel domeniile-cheie ale vieții economice, instituționale și culturale ale unui oraș din lumea reală. Copiii învață, prin joacă, să fie oameni mari.

Role-play la Destiny Park

Jocul este o experiență atât de naturală la vârsta copilăriei încât asumarea unui rol reprezintă o bucurie pentru cei mici. Rolurile îi ajută pe copii să învețe cum funcționează lumea în care trăiesc fără a fi nevoie de prea multe explicații. Pentru copii este suficient să-i urmărească pe adulți pentru a reuși să îi imite.

La Destiny Park, pentru jocurile de role-play, copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 14 ani sunt îndrumați de mascote și de personalul calificat să își asume roluri specifice profesiilor și calificărilor din lumea oamenilor mari: pompieri, bancheri, medici, lucrători în construcții, ofițeri de poliție, aviatori etc. Zonele de joc sunt concepute special pentru role-play, fiecare având povestea specifică meseriei pe care o reprezintă și oferind un cadru cât mai realist, astfel încât copilul să poată intra cât mai bine în rol. Experiența Destiny Park îi ajută pe copii să-și lărgească sfera de cunoștințe, să-și dezvolte abilitățile personale și să-și consolideze valorile morale.

MagicBan și CiocoBan

În Destiny Park doar moneda copiilor are valoare.

Banca centrală a orașului se numește MagicBank, iar moneda Destiny Park se numește MagicBan. În Destiny Park, fiecare copil câștigă MagicBani pentru „munca” prestată în joacă și îi cheltuiește pe distracții „serioase”. La intrarea în oraș copiii primesc un bon valoric („cec”) de 50 de MagicBani, pe care îi obțin fizic de la MagicBank, acolo unde moneda orașului este „tezaurizată” în bancnote de 1, 5, 10 si 20 de unități.

Orice produs și orice distracție din Destiny Park se plătește în MagicBani. Odată ce ai cheltuit cei 50 de MagicBani primiți la intrare, vei avea nevoie de alții, exact ca în lumea oamenilor mari. Și tot ca în lumea oamenilor mari, banii se câștigă prin muncă. De aceea, ai opțiunea de a te „angaja” într-una din activitățile role-play plătite: medic, pompier, mecanic auto, casier la supermarket etc. Poți să și economisești MagicBanii în propriul tău cont deschis la MagicBank și să-i înmulțești. Așa înveți ce înseamnă să depui bani la bancă, să verifici soldul contului și mai ales, să câștigi dobândă la depunere.

Copiii primesc și un CiocoBan pe care îl pot… savura (fiind fabricat din ciocolată) sau îl pot folosi pentru a avea acces imediat la una dintre activități, fără alt cost.

Partenerii Destiny Park

Unul dintre cuvintele-cheie ale experienței Destiny Park este „autenticitatea”. Pentru a construi o serie de spații și de experiențe autentice pentru cei care vor să învețe prin joacă, proiectul se bazează pe asocieri cu organizații din lumea reală, sub forma parteneriatelor cu instituții și companii care doresc să se implice în educația celor mici. Astfel, spitalul unde cei mici „operează” este Regina Maria, supermarket-ul este Lidl, biroul de asigurări este City Insurance, zona de lectură este Cărturești, uzina de energie este Tinmar, ferma este Rodbun, fabrica de lapte este Napolact, cabinetul stomatologic este Philips Sonicare, centrul de îngrijire a pielii cu Bioderma, zona de optică medicală cu OPTIblu, curieratul va fi dezvoltat cu TAZZ iar studioul de știri împreună cu partenerul media DIGI24. În plus avem în desfășurare discuții cu alte 10 brand-uri importante, lideri de piață pe segmentele pe care evoluează, care doresc să vină în acest frumos demers.

O companie aeriană știe cel mai bine cum să antreneze copiii-piloți. O bancă știe cel mai bine cum să-i învețe pe copii despre economisire și investiții. Partenerii din industrie fac experienţele copiilor posibile și la rândul lor, inspiră și sprijină învățarea prin joacă. Participarea la proiectul Destiny Park ca partener reprezintă o oportunitate de comunicare directă, prin intermediul căreia organizațiile câștigă expunere printre vizitatorii noștri, familiile cu copii. Acest fapt contribuie la recunoașterea mărcii și la fidelizarea față de aceasta. Partenerii din zona de business oferă Destiny Park autenticitate și primesc în schimb un mijloc de comunicare eficientă și interactivă cu beneficii mutuale pe termen lung.

Ambasadorii Destiny Park

Ambasadorii Destiny Park sunt sportivi, artiști, oameni de cultură, vedete cu care copiii ar dori să se întâlnească și de la care ar vrea să învețe cum se planifică o carieră de succes.

De asemenea ambasadorii sunt cei care girează, alături de copii, proiectele Destiny Park de responsabilitate socială. Fiecare ambasador are dreptul să selecteze o școală care va fi „adoptată” de Destiny Park, elevii de acolo urmând să viziteze gratuit orașul magic din Băneasa.

Printre ambasadorii Destiny Park figurează medicul Ruxandra Iancu, multiplul campion Titi Aur, avocatul Sorin Vlădescu, aviatorul și artistul Mihai Margineanu, arhitectul Bogdan Neagu, generalul Alexandru Grumaz, scriitorul Ovidiu Raețchi.

Fundația Destiny Park

Fundația Destiny Park este o organizație care își propune să ofere copiilor din România acces sporit la educație. Activitatea Fundației vizează sprijinirea copiilor cu vocații excepționale din medii defavorizate și creșterea accesului la carte pentru toți tinerii din România prin programe precum „Creștem un Cititor”. Acesta își propune să ducă în 50 de școli și comunități din România – din zone defavorizate sau lipsite de acces la cultură – o bibliotecă esențială pentru copii și adolescenți. Fundația Destiny Park va dona în acest scop mii de volume – cărți de referință ale copilăriei, cărți pentru adolescenți, cărți care încurajează creativitatea și dezvoltă cultura generală. În vara și toamna anului 2021, Fundația Destiny Park va dona biblioteci pentru școli din Buzău, Argeș, Giurgiu sau Dâmbovița. O primă donație de bibliotecă a avut loc în Găești (Dâmbovița), o a doua fiind preconizată pentru județul Buzău (comuna Ziduri).

Experiențe în Destiny Park

Academia aviatică

Aviația este domeniul care aprinde imaginația multor copii iar meseria de pilot poate fi o experiență extraordinară. Vizitatorii care vor să testeze provocările unei astfel de activități au la îndemână, în cadrul Destiny Park, tot ce este nevoie pentru a-și da seama ce înseamnă să fii la manșa unui avion adevarat. Mai întâi, pentru a reuși să stăpânească un astfel de aparat, copiii primesc toate explicațiile tehnice de care au nevoie. Apoi, pregătiți de decolare, un simulator de zbor tip Boeing 737 îi așteaptă pe copiii curajoși să îi testeze limitele.

Spitalul Regina Maria

Împreună cu Partenerul nostru strategic Regina Maria vom dezvolta trei zone de experiență în cadrul cărora copiii care aleg acest domeniu pot fi medici, asistenți sau paramedici și au posibilitatea să participe la diverse activități în secțiile spitalului: neonatologie, chirurgie sau ambulanță. La neonatologie, de exemplu, copiii află cum trebuie sa fie ingrijit un copil după naștere pentru a ști cum să aibă grijă de frații lor mai mici. La secția de chirurgie vor avea posibilitatea să descopere ora de anatomie de la școală, doar că într-un mod interactiv și atractiv. Iar la ambulanță, micii paramedici învață cum să acorde primul ajutor sau cum trebuie transportat un rănit.

Agricultura Viitorului RodBun

Agricultura este un domeniu fără de care omenirea nu poate exista. Fiind o activitate esențială pentru orice comunitate este nefiresc să lipsească din acest univers condus de copii. Oamenii au fost interesați de agricultură încă de la începuturi când, pe lângă colibele în care trăiau, au plantat semințele care le-au asigurat traiul de zi cu zi. Făcând un salt uriaș ajungem în zilele noastre și vedem cum agricultura hrănește întreaga planetă. În curiozitatea lor specifică vârstei, copiii pot participa la o experiență ce le va da bucuria de a vedea cum, cu grijă, pricepere și răbdare, boabele se transformă în plante gata de recoltat. Copiii care aleg să participe la această activitate au șansă să ia parte la magia prin care pamântul dă rod an după an.

Centrul pentru simularea cutremurelor City Insurance

Copiii care participă la această activitate lucrează ca voluntari în cazul unor catastrofe. Pentru început află ce sunt cutremurele, cum apar şi studiază pe hartă zonele de risc. Cei mici învaţă cum trebuie să se pună la adăpost în cazul unui cutremur şi ce conţine rucsacul de urgenţă care trebuie să fie pregătit oricând în fiecare casă. În timpul unei simulări, copiii intră într-o clădire afectată de seism. În interiorul acestui imobil devastat, vizitatorii au posibilitatea să vadă care este locul cel mai sigur într-o asemenea situație, ce trebuie să facă pentru a-i ajuta pe ceilalți, dar și cum putem proteja clădirile pentru a nu se deteriora.

Uzina Electrica Tinmar

Prin ce minune se aprinde becul? Ce este curentul electric? Cum se produce? Sunt doar câteva dintre întrebările pe care copiii le pun adesea. În cadrul acestei activități vizitatorii găsesc răspunsuri la toate curiozitățile lor. Ei află informații adaptate vârstei lor despre sursele convenționale (termocentrale, hidrocentrale, centrale nuclear-electrice) dar și despre cele alternative (eoliene, panouri solare). Aici copiii au posibilitatea să schimbe filtrele sau combustibilul unui generator electric, apoi să-l pună în funcțiune. Tot ei pot înlocui siguranța care permite alimentarea cu energie a unei străzi din Destiny Park.

Supermarketul Lidl

Să lucreze într-un supermarket este o mare provocare pentru copii. Cei care aleg acest domeniu trebuie să fie foarte atenți și responsabili. Pot fi casieri sau clienti, iar pentru asta e nevoie de multă răbdare și îndemânare, fie pentru încasarea banilor, fie pentru aranjarea produselor pe rafturi. Copiii pot alege și să fie clienți si atunci vor participa de fapt la un quest foarte atractiv. Astfel aceștia, cu lista de cumpărături în buzunar, trebuie să descopere produsele, le pun în coșul de cumpărături, merg la casă acolo unde toate produsele trebuie scanate. Aici este o zona de experiență în care, în funcție de role play-ul ales, copii fie pot cheltui, fie pot câștiga MagicBani.

Fabrica de lactate Napolact

Copiii care aleg această activitate lucrează ca ingineri alimentari. Astfel ei învață de la specialiștii în domeniu tot ce presupune procesul de fabricare a laptelui – din momentul în care e muls de la vacă până ajunge ambalat pe rafturile magazinelor sau sub formă de iaurt, smântână, brânză. Copiii află despre tehnologiile moderne din domeniu, despre felul în care sunt crescute animalele la fermă și ce hrană preferă. Nu sunt uitate nici normele de igienă care se impun într-o asemenea fabrică și mai ales beneficiile produselor lactate.

Camera de Lectură Cărturești

Acest spațiu este menit să fie oaza de liniște dedicată părinților și însoțitorilor care vizitează Destiny Park împreună cu copiii sub 14 ani.

Astfel în timp ce copiii accesează zonele de experiență din parc, părinții/însoțitorii pot să se relaxeze în sala de lectură / Parents Lounge unde pot să servească un ceai, o cafea sau o băutură răcoritoare în timp ce își verifică email-ul sau răsfoiesc una din publicațiile puse la dispoziție de partener.

De asemenea, în acest spațiu se pot susține întâlniri amicale sau de business în cadrul cărora părinții/însoțitorii să acceseze rețeaua de networking a Destiny Park.

Urania Cremene, principalul Ambasador Destiny Park Băneasa ne spune:

“Ce poate fi mai educativ pentru un copil decât să vadă în realitate ce face un bucătar, un medic sau un pompier? Să pună la cuptor prăjitura preferată, să țină un stetoscop în urechi sau un extinctor în mână?

Curiozitate. Învățare prin joc. Competență.

Acestea sunt elementele pe care le aduce Destiny Park atât pentru piața de edutainment din România, cât și pentru părinții și copiii care se vor bucura de această experiență.

Astfel, nu vorbim despre un parc de distracții, ci de edutainment în adevăratul sens al cuvântului. Asta înseamnă că ai noștri copii vor învăța prin joc, cea mai potrivită formă prin care ei pot descoperi lumea.

Copiii își vor identifica valorile, abilitățile unice și interesele pe care le au, iar părinții îi vor sprijini să devină cea mai bună variantă a lor.

Dacă adăugăm și faptul că întregul personal va fi instruit în metodologia „All About Parenting” și va obține abilități de lucru cu copiii, putem vorbi de o echipă dedicată edutaimentului, educației prin joc.

Sunt cu sufletul alături de acest proiect care m-a captat din prima și mă bucur că, împreună, putem ajuta părinții din România să-și ghideze copiii către experiențe cât mai apropiate de viața reală, care să le satisfacă curiozitatea și nevoia de competență, prin descoperirea lumii cu ajutorul jocului.”

Complexul Destiny Park se construiește în aceste zile în Calea Ion Zavoi nr. 8, sector 1, București, lângă Băneasa Shopping City. Mai multe detalii pe www.destinypark.ro.