
Gala Forbes 500 Business Awards celebrează spiritul antreprenorial, inițiativa și performanța, reunind cele mai creative, mai curajoase și mai întreprinzătoare personalități de business din România.
România este acum cea mai creativă franciză a Forbes din lume, potrivit lui Mike Federle, președinte și COO Forbes Media, fiind în mod constant o sursă de idei pentru colegii din întreaga rețea, iar Forbes România este cea mai bine vândută publicație de afaceri din România, conform celor mai recente date ale Biroului Român de Audit al Tirajelor.
Cu ocazia Galei Forbes 500 Business Awards 2016 au fost acordate premii speciale celor care și-au pus amprenta asupra mediului de afaceri din ultimul an, dar și diplome de excelență pentru personalitățile care au marcat, prin activitatea lor, mediul de afaceri românesc.
Premiul special pentru ‘curaj’ a fost acordat domnului Dumitru Solomonescu, fondatorul producătorului de lactate Solomonescu, unul dintre puținii jucători locali care a reușit să se impună prin produse de calitate într-un peisaj dominat de multinaționale.
Premiul pentru ‘dinamism’ a fost acordat domnului Ion Sturza, președintele Fribourg Capital, care a mizat pe domenii aparent incompatibile – imobiliare și comerț online, dar a reușit să aibă performanțe deosebite în fiecare dintre acestea.
Premiul special pentru ‘performanță’ a fost acordat domnului Andrei Pitiș, fondator al Vector Watch, companie de tehnologie recunoscută la nivel mondial pentru ceasul inteligent cu o autonomie nemaiîntâlnită de 30 de zile.
Premiul special pentru ‘antreprenoriat social’ a fost acordat doamnei Oana Craioveanu, co-fondator ImpactHUB Bucharest, una dintre organizațiile responsabile pentru intrarea unui nou cuvânt în vocabularul românilor: “HUB”.
Premiul special pentru ‘antreprenoriat în serie’ a fost acordat domnului Jean Valvis, un antreprenor străin care a construit de la zero și două dintre cele mai de succes afaceri în domeniul bunurilor de larg consum din România, iar acum a creat o afacere de succes la nivel internațional.
Premiul special pentru ‘afaceri de familie’ a fost acordat domnului Adrian Mihai, fondator al Fan Courier, o companie care a demontat mitul potrivit căruia într-o economie dominată de multinaționale este greu să reușești ca antreprenor român.
Premiul special pentru ‘investiții’ a fost acordat celui mai important nume din industria outsourcingului, Vladimir Sterescu, Country Manager al Computer Generated Solutions Romania (CGS), o companie care a trecut deja de pragul de 3.000 de angajați în România și continuă investițiile în dezvoltare.
Premiul special pentru ‘reinventare’ a fost acordat domnului Radu Georgescu, GECAD Group, unul dintre cei mai apreciați antreprenori și investitori români.
Premiul special pentru ‘versatilitate’ a fost acordat domnului Corneliu Bodea, fondator ABBC Group un grup de companii care înregistrează creșteri anuale semnificative pe piața locală, dar are la activ și o achiziție în străinătate și o prezență importantă pe piața de export în China.
Forbes România a acordat cu ocazia Galei Forbes Awards 2016 diploma de excelență pentru rolul său în dezvoltarea mediului de afaceri local domnului Gheorghe Mușat, fondator Mușat și Asociații.
Diplomă de excelență a primit și domnul Ștefan Vuza, fondator Serviciile Comerciale Române, unul dintre puținii oameni de afaceri români care continuă să realizeze investiții importante în dezvoltare și unul dintre cei care luptă pentru salvarea combinatului Oltchim, pe care-l vede ca parte integrantă a ‘Companiei Române de Chimie’;
Ultima diplomă de excelență a serii a fost acordată domnului Mihai Sofian, fondator Rematholding, unul dintre cele mai bune exemple de antreprenori români care au învățat pe propria piele înțelesul termenului: partenerul străin a adus la începutul afacerii o sumă de bani, iar antreprenorul român a făcut toată munca.
Regăsiți o galerie foto detaliată de la eveniment pe pagina de Facebook/ForbesRomânia.
Gala Forbes 500 Business Awards are loc în mod tradițional în luna octombrie a fiecărui an, din momentul în care licența Forbes în România a fost preluată de către compania BP Publishing Media.
Ediția din acest an a evenimentului a avut loc în cadrul uneia dintre clădirile istorice emblematice al Bucureștiului, Palatul CEC, și a marcat lansarea campaniei aniversare Forbes 100 de ani, care se va derula pe tot parcursul anului 2017.
Gala Forbes 500 Business Awards a fost realizată cu sprijinul BMW Group România, ca partener strategic, Burberry, Kaufland și Vodafone România, ca parteneri platinum, precum si Erste Private Banking, Admiral Markets, iRobot, Casa de blănuri MG, Garanti Bank, Nespresso, Galt Orologerie Elvețiană, Chronolink, Helvetia Luxury Watches, iStyle, CEC Bank, Roche Bobois, Viggo, Bijuteria Teilor și Asebuss ca partener academic. De asemenea mulțumim partenerilor organizatorici: Chef Cezar Munteanu și Cezanne, Profructta, Icelandia, Iris, Alexandrion Grup, Aerius, Grace Couture, De Silva, Brigada de Voluntari și Event Stuff. Momentele artistice au fost susținute de Andrei Gherghe, Opera Comică București, Casa de Blănuri MG și Răzvan Popovici alături de artiștii festivalului SoNoRo – moment oferit de Phillip Morris și Iqos. Fotografiile au fost realizate de către Marius Michailov, Andrei Michailov și Andrada Mihailescu.
Despre Forbes Romania:
Universul Forbes cuprinde la patru ani de la relansarea brandului pe piața românească o revistă bilunară (Forbes România), o revistă lunară de lifestyle (ForbesLife), o revistă trimestrială de lux și atitudine (Up by Forbes), o revistă semestrială de orologerie (Lifetime), precum și binecunoscutele proiecte anuale Forbes Kids sau Forbes 500.
În ultimii patru ani, Forbes România a lansat serii de evenimente și proiecte speciale, inovatoare, precum Forbes 30 sub 30 sau Cool Brands, dar și evenimente cu anvergură regională, precum Forbes CEE Forum sau South East Europe Growth Summit.