FacebookTwitterLinkedIn

O asigurare de viață ar fi bună, numai că tu ești un pic confuz, asigurările sunt acum de-o sută de feluri, cu acumulare de capital, simple, complicate, unit-linked, suzuki-buzuki sau cum s-or mai chema, e clar, nu știi în ce te bagi!

Nu ești capabil să plătești periodic o sumă de bani și s-o lași la dospit acolo timp de 15-20 de ani, așa cum îți cere consultantul care te tot pisează cu telefoanele. Ai stabilit o întâlnire, te-a năucit de cap. Trei zile vorbești singur dar înțelegi că ăsta-i job-ul lui, câștigă și el un ban, îl respecți pentru asta. Dar n-ai încredere, nu înțelegi produsul, n-ai bani suficienți să te înhami la o investiție pe termen lung. Vorba unuia: „Eu n-am încredere nici în persoana mea, mă culc cu mâna la cap și mă trezesc cu ea unde nici nu mă gândesc!”

Așa că, uite ce-ai de făcut! Mai ai numărul ăluia de la firma de asigurări? Sună-l și când te vezi cu el roagă-l să nu deschidă gura. Altfel e jale, nu-l mai oprești.

AUDIENȚELE RADIOURILOR ÎN BUCUREȘTI – VARA 2016 

În timp ce el tace, spune-i așa, pe nerăsuflate: „Coane, uite care-i treaba, am nevoie să-mi faci o asigurare simplă de deces. Simplă, de deces, înțelegi?” Sau simplă de viață, cum preferi, că tot în caz de deces intră în funcțiune.

Cum funcționează chestia asta? Păi, dacă e simplă, atunci e simplă. Plătești anual cam cât un sfert din RCA-ul mașinii (200-300 de lei) și în cazul în care, Doamne ferește!, dispari, familia beneficiază de câteva zeci de mii de euro de pe urma asigurării tale.

Să ne înțelegem. Banii nu se acumulează, nu se capitalizează, nu se contorizează, nu-i mai vezi înapoi. Ei sunt utilizați pentru despăgubirea familiei tale, alături de a altor mii de asigurați care au avut norocul să nu li se întâmple nimic rău.

În funcție de firmă, asigurarea asta are mai multe denumiri. Term life, de exemplu, e una dintre ele. Nu te lăsa influenţat  de denumire, e aceeași asigurare simplă de deces. Din punctul meu de vedere e cea cea mai bună asigurare de viață. Sigur, la aceasta se pot adăuga o groază de clauze, dar nu insist. Poate în alt articol, dacă e cineva interesat.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE ȘTIRI – AUGUST 2016