FacebookTwitterLinkedIn

Procurorii din cadrul DNA– Serviciul teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de Victor Ponta, acesta fiind suspectat de folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi de complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

La scurt timp după ce a fost audiat, Victor Ponta a scris pe pagina sa de Facebook că va contesta măsura controlului judiciar la Înalta Curte. „Decizia procurorilor a fost următoarea «să nu fac declaraţii în mass media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumentează cauza, la celelalte persoane cercetate în cauza, precum şi la martorii audiaţi». Această măsura o voi contesta mâine în faţa judecătorilor de la ICCJ”, a precizat fostul premier.

VEZI AUDIENȚELE RADIOURILOR ÎN BUCUREȘTI ÎN ACEASTĂ VARĂ!

Procurorii arată în ordonanţă că „pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de preşedinte al respectivului partid politic, şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidaţi. Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil”.

CEA MAI BUNĂ ASIGURARE DE VIAȚĂ

Potrivit surselor judiciare, omul de afaceri este Sebastian Ghiţă, care a şi câştigat un loc de parlamentar într-un colegiu din Prahova. Ghiţă a recunoscut, marţi dimineaţa, în timp ce se afla la un termen la Înata Curte de Casaţie şi Justiţie că a fost chemat la rândul său la DNA Ploieşti.

Cât priveşte personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, este vorba despre fostul premier britanic, Tony Blair, care s-a întâlnit cu Victor Ponta în anul 2012.