FacebookTwitterLinkedIn

Pascal Raffy, fostul executiv din big pharma, care a decis să-și urmeze pasiunea orologeră achiziționând marca Bovet, este răspunzător pentru una dintre cele mai frumoase și mai „nimerite” lansări din 2020, un an care a încercat greu omenirea. Colecția Sunshine este, după cum sugerează și numele, o inițiativă care încearcă să ne îndrepte atenția către soare, astrul sinonim cu lumina, căldura, energia, exuberanța, optimismul, viața.

Doar șapte piese din seria Brainstorm Chapter Two vor vedea lumina soarelui, la prețul de 365.000 de franci elvețieni.

Cadranul colecției Sunshine este un galben auriu vibrant, puternic, energic, inspirat de strălucirea soarelui pe cer. E un cadran care își dorește să îi transmită purtătorului energia și bucuria pe care le primim când suntem mângâiați de razele unui soare cald. De altfel, istoricii artei spun că pigmentul galben a fost printre primele culori folosite de oameni în desene sau picturi.

Mecanismul acestor piese este în întregime gravat manual, iar carcasa este foarte specială – un monobloc din safir cu o dimensiune de 47,8 mm, denumită Writing Desk datorită formei aparte. Cadranul galben este bombat și este acoperit de artizanii Bovet cu o substanță verde, denumită Super-Luminova, care îi conferă un aspect „zgrumțuros”, poros.

Foarte important – cadranul galben acumulează lumină din razele soarelui, astfel încât la apus strălucește puternic într-o nuanță de verde viu.

Mecanismul include și un flying tourbillon cu două fețe, un sistem radial de ghidare, fazele lunii tridimensionale cu cinci zile de rezervă de funcționare și un ac în formă de V, de asemenea 3D, care îi permite purtătorului să afișeze zona orară aleasă. De altfel, domul permite, împreună cu acest ac patentat, citirea simultană a celor 24 de zone orare.

Este cu adevărat o piesă de colecție care, pentru pasionații care își doresc să investească în orologerie, a adus puțină lumină într-un an caracterizat de negură.