FacebookTwitterLinkedIn

Primele două locuri din lista anuală realizată de Forbes a celebrităților cu cele mai mari câștiguri din YouTube sunt ocupate de gameri. Utilizatorii urmăresc cu interes canalele lor, însă sunt atenți totodată și la comentarii și remarcile pline de umor ale celui care postează video-urile. Şase din cele zece celebrități ale topului sunt nou-venite și încânta fanii cu clipuri video cu cascadorii, copii energici și jucători înrăiți ai Call of Duty.

1. DANIEL MIDDLETON

16,5 milioane de dolari

Industrie: Jocuri Video

De la lansarea canalului său în 2012, jucătorul britanic de Minecraft a acumulat peste 11 miliarde de vizualizări, a publicat un roman și a început un turneu de 50 de spectacole care includ și un spectacol care se extinde pe patru nopți, desfășurat la Opera din Sydney.

2. EVAN FONG

15,5 milioane de dolari  

Industrie: Jocuri Video

Fong joacă jocuri ultrapopulare cum ar fi Grand Theft Auto (GTA) și Call of Duty, iar sponsorii plătesc până la 450.000 de dolari pentru a apărea în videoclipurile sale.

3. DUDE PERFECT

14 milioane de dolari

Industrie: Trucuri și cascadorii 

Cinci prieteni și mascota lor de grup – un tip în costum de panda – efectuează cascadorii și trucuri stupide, cum ar fi luptele în timp ce sunt împachetați în folie cu bule.

4. MARK FISCHBACH

12,5 milioane de dolari

Industrie: Jocuri Video

Este cunoscut de către abonații săi ca fiind un jucător important, dar și pentru comentariile și remarcile sale cu note dramatice. Nu este o surpriză faptul că, de curând, a fost într-un turneu de sketch-comedy în SUA, dar și pe continentul european.

4. LOGAN PAUL 

12,5 milioane de dolari

Industrie: Vlogging 

Logan Paul era cunoscut pentru video-urile sale în care subiectul principal era adesea câinele său, însă recent, tânărul și-a lansat un brand de îmbrăcăminte – Maverick, by Logan Paul.

6. FELIX KJELLBERG

12 milioane de dolari 

Industrie: Jocuri Video

Deși starul a avut un 2017 îngreunat din cauza faptului că multe agenții de publicitate au au renunțat la joc după ce s-au sesizat cazuri rasiste în clipurile sale, Felix Kjellberg, cunoscut și sub numele de PewDiePie este urmărit în continuare de aproape 60 de milioane de oameni.

7. JAKE LOGAN 

11,5 milioane de dolari

Industrie: Vlogging 

La fel ca fratele său mai mare, Logan, fosta vedetă Disney Channel deține acum și o companie de management de talente.

8. RYAN TOYSREVIEW 

11 milioane de dolari 

Industrie: Jucării

Ryan, un elev de școală generală, are job-ul la care visează orice copil: să facă recenzii la jucării.

9. SMOSH 

11 milioane de dolari 

Industrie: entertainment 

Anthony Padilla și Ian Hecox au fost pionieri ai comediei pe YouTube, până s-au despărțit în iunie.

10 LILY SINGH 

10,5 milioane de dolari 

Industrie: Vlogging 

Lily Singh a transpus jurnalele sale video inspiraționale într-un roman, devenit ulterior bestseller.