FacebookTwitterLinkedIn

Jean Francois Fallacher, CEO Orange România

1. SPRIJIN PENTRU INOVAȚIE

Pe parcursul ultimilor ani progresul tehnologic și dezvoltarea infrastructurii au dus la o dezvoltare globală, făcând legătura între tot mai mulți oameni din întreaga lume. Inovația trebuie privită atât ca parte a businessului – dezvoltarea rețelei – cât și din perspectiva noilor servicii și produse, care pot fi susținute de rețelele inteligente. Spre exemplu, în urmă cu trei ani, am anunțat acoperire 3G la nivel național, acum, circa 94% din populația urbană are acoperirea 4G. Toate aceste eforturi au fost susținute prin investiții, pentru a le putea oferi utilizatorilor rețelele de care au nevoie, chiar dacă cerințele clienților sunt într-o continuă schimbare. Trăim o adevărată revoluție digitală.

VEZI AICI RĂSPUNSURILE CELOR MAI IMPORTANȚI ANTREPRENORI ȘI DIRECTORI DE COMPANII DIN ROMÂNIA

2. NEVOIA DE INOVAȚIE

Cu investiții la nivel internațional de peste 5 mld. euro, în 2013, și peste 5.000 de angajați dedicați inovației ne străduim să le oferim clienților – atât simplilor consumatori cât și celor din zona de business –, servicii inovatoare și simplu de folosit. Inovația este în viața noastră de zi cu zi. În felul în care comunicăm, vorbim, ne jucăm sau interacționăm în timpul rutinei cotidiene, momentelor petrecute cu familia și prietenii. Inovația conduce revoluția digitală, care ne schimbă întregul mod de viață.

În ultimii ani, Orange a adus în România câteva produse și servicii inovatoare, printre care aș menționa: Smart Shop în Cluj, Orange TV Go, Orange TV stick, 4G+, CarFi, HD Voice. Sprijinim inițiative locale precum InnovationLabs, un program de pre-accelerare care susține creativitatea în rândul tinerilor pasionați de tehnologie. Este al doilea an consecutiv în care ne implicăm în program, nu doar prin sponsorizare ci și prin oferirea de mentorship și suport pentru participanți, pentru ca ei să-și dezvolte ideile cât mai bine. În acest an studenții au avut trei direcții în care au putut să își construiască proiectele: Internet of Things, Mobile și Disruptive retail.

3. PARCURSUL INOVAȚIEI

Inovația ar trebui să fie promovată de directorii executivi ai companiilor al căror rol este să se uite spre viitor, să anticipeze schimbările din piață și să se asigure că sunt acordate suficiente resurse și atenție inovației. Inovația este în mod cert o modalitate de a te diferenția de concurență și de a pregăti viitorul companiei.