FacebookTwitterLinkedIn

Simona Halep se află în apogeul carierei. Este cea mai bună sportivă din România, atât ca palmares, premii în bani, cât și ca imagine în societatea românească. Un model în sport și în viață. Asta în ciuda criticilor venite din partea cârtcotașilor, care îi reproșează că nu a câștigat până acum un turneu de Grand Slam.

La 26 de ani, palmaresul jucătoarei de tenis numără 16 turnee câștigate, trei finale de Grand Slam, pierdute la mare luptă, și venituri totale din sport de 22,5 milioane de dolari. Niciun sportiv din România nu se poate lăuda cu un astfel de palmares, obținut numai prin muncă, prin propriile forțe, cu ajutorul familiei și a echipei sale tehnice. Finala pierdută la Australian Open 2018, în fața danezei Caroline Wozniacki, a arătat că Simona Halep a ajuns la maturitate, capabilă de eforturi fizice și psihice specifice marilor campioni. A pierdut trofeul mult visat și primul loc în clasamentul WTA. Dar la sfârșitul lunii februarie, românca a revenit în fruntea topului mondial, o poziție care îi confirmă valoarea. Dincolo de socotelile mărunte – Simona trebuie să câștige un Grand Slam! – jucătoarea născută la Constanța reprezintă un model atât pentru tânăra generație, cât și pentru toți suporterii nerăbdători. Pentru că o carieră sportivă, într-un domeniu în care concurența este din ce în ce mai aprigă, se construiește pas cu pas, turneu cu turneu, acest lucru presupunând muncă, tenacitate, răbdare și sacrificii. Victoriile și eșecurile sunt gestionate cu atenție în acest sport care a devenit o industrie.

Un lucru spectaculos în tenisul românesc este faptul că Simona Halep nu este singură în confruntările de pe marile arene internaționale. Evoluțiile sale din ultimii ani au ambiționat și alte jucătoare din România: Sorana Cîrstea, Irina-Camelia Begu, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan. Se poate spune, fără nicio exagerare, că Simona Halep este liderul Generației de Aur a tenisului feminin din România.

Vezi aici lista completă a celor mai influente 50 de femei, ediția 2018