FacebookTwitterLinkedIn

În 1998, omul de afaceri Ovidiu Buluc, unul dintre primii antreprenori din domeniul farmaceutic din România, a lansat lanțul de farmacii Help Net, parte a grupului Farmexim. Alături de Ovidiu Buluc s-au aflat fiicele sale, Isabelle Iacob și Alina Barcaru. În timp, Isabelle Iacob a preluat conducerea rețelei de farmacii, iar Alina Barcaru a devenit directorul executiv al distribuitorului de medicamente Farmexim. Grupul fondat de Ovidiu Buluc este o afacere de familie.

Isabelle Iacob, absolventă a Facultății de Comerț din cadrul Academiei de Studii Economice București, și-a făcut ucenicia în departamentul de marketing. În fond, afacerea Help Net a pornit și s-a dezvoltat ca proiectul de absolvire al Isabellei Iacob în programul de Executive MBA.

În prezent, Isabelle Iacob conduce unul dintre cele mai puternice lanțuri de farmacii din România, cu 211 unități în cele mai importante orașe ale țării. În 2017, Help Net Farma a înregistrat o cifră de afaceri de 128 milioane de euro. Rețeaua de farmacii are peste 1.600 de angajați și deține un portofoliu de peste 35.000 de articole. În ultimii trei ani, Help Net a investit 12 milioane euro pentru expansiunea lanțului de farmacii. Începând cu octombrie 2012, Help Net este Furnizor al Casei Regale a României.

De asemenea, Isabelle Iacob este fondatoarea lanțului de parfumerii de nişă Beautik Haute Parfumerie, în portofoliul căreia se află brandurile Francis Kurkdjian, Diptyque și Lubin. Într-un interviu din presa anului trecut, Isabelle Iacob spunea că rețeta pentru a reuși în afaceri reprezintă o combinație de succes între concentrare, caracter şi implementare.

Vezi aici lista completă a celor mai influente 50 de femei, ediția 2018