FacebookTwitterLinkedIn

Cu toate că întrunește multe dintre condițiile care determină succesul unui oraș din perspectivă economică – Călărașiul are acces la Autostrada Soarelui, este situat într-o zonă care favorizează agricultura, este port fluvial – o singură companie din județul Călărași este prezentă în topul Forbes 500 Companii cu acționariat majoritar românesc, ediția 2018. Este vorba despre Aldis, cu activități în domeniul fabricării produselor din carne, controlată de Constanța Naghi, care a fost singura firmă din județ capabilă să intre în Forbes 500 pe parcursul ultimilor ani. Compania s-a situat pe locul 274 în topul menționat.

Județul Călărași nu stă prea bine nici la capitolul investiții străine, valoarea soldului capitalului social subscris de cele 626 companii cu participație străină la capital ridicându-se la aproximativ 924 de milioane de lei, nivel care-l situează pe locul 19 la nivel național.

Industria județului Călărași este orientată cu precădere pe activități prelucrătoare. Ramurile cele mai importante sunt: industria alimentară și a băuturilor, industria metalurgică, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, fabricarea altor produse din minerale nemetalice, fabricarea hârtiei și a produselor din hârtie. Cele mai importante companii ale orașului Călărași activează în industria cărnii, un domeniu aflat în continuă dezvoltare pe plan local. De asemenea, agricultura este un sector dezvoltat în județ. De altfel, județul dispune de teren agricol în suprafață de 426.600 de hectare, adică 2,9% din suprafața agricolă a țării. Îmbrăcămintea, fabricarea hârtiei și cartonului, captarea, tratarea și distribuția apei, construcțiile și reciclarea completează domeniile în care activează cele mai importante companii din Călărași.

Citește aici: Topul celor mai bune orașe pentru afaceri din România, ediția 2019

Vezi aici: Topul celor mai bune orașe pentru afaceri din România, ediția 2018

Regiune de dezvoltare: Sud

Populație județ după domiciliu: 314.150

Industrii principale: alimentară, metalurgică

PIB/capita în 2018 (mii lei): 32,1

Salariu mediu net lunar 2018 (lei): 2.137

ISD/capita (mii euro): 957

Șomaj la sfârșit de an 2018 (%): 4,5

Profit net per capita (euro): 413

Magazine Penny în județul Călărași: 5

Forbes Best Cities este un proiect susținut de  termene.ro și PENNY Market, care are 5 magazine în județul Călărași.