FacebookTwitterLinkedIn

De-a lungul timpului, Sebastian Gabor a avut mai multe inițiative antreprenoriale, care l-au pregătit pentru ceea ce avea să fie Digitail. Mai exact, platforma pe care a cofondat-o oferă un carnet digital de sănătate pentru animale, care ajută proprietarii să comunice mai eficient cu veterinarul, să aibă la îndemână istoricul complet al animalului lor de companie și să primească sfaturi și recomandări certificate de medic. Ideea de a fonda acest tip de afacere a pornit de la nevoile întâmpinate ca proprietar de animale de companie, deoarece atât Sebastian, cât și ceilalți cofondatori și membri ai echipei Digitail sunt iubitori de câini și pisici. Până în prezent, Digitail a atras investiții de 220.000 de euro și premii de 50.000 de euro.

În afară de Sebastian, din echipa Digitail mai fac parte alte opt persoane, programatori și veterinari, care locuiesc în Barcelona, Iași, Galați și București: Ruxandra Pui, George Roman, Narcis Macinoi, Alex Pană, Adrian Peslar și Andrei Ariton fiind responsabili de partea de programare, iar Alex Gheorghiță și Georgiana Ciochină fiind veterinari.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Digitail presupune, practic, digitalizarea activităților clinicilor veterinare – folosirea unei soluții digitale integrate utilă atât pentru clinici, cât și pentru proprietari. „Ajutăm clinicile să facă o schimbare de la istoric pe hârtie, contabilitate făcută de mână, certificate de sănătate sau scrisori medicale printate, la o soluție digitală care le permite să devină «paperless» și să ofere o experiență pozitivă clienților. Iar, cu ajutorul telemedicinei, mai puține drumuri făcute și mai mult timp câștigat”, spune Sebastian, care s-a născut la Iași, însă a locuit în București, Berlin, New York și San Francisco, iar din 2016, a hotărât să se mute în Barcelona. A studiat Business Administration la European University din Barcelona, specializarea Wealth Management.

Până în februarie 2019, Digitail s-a dezvoltat prin resurse proprii. Ulterior, start-up-ul a fost acceptat
într-un accelerator din Suedia, care a investit primii 50.000 de euro în afacere. Ulterior, Digitail a atras alți 170.000 de euro, iar în 2019, a reușit să câștige locul I și un premiu de 50.000 de euro la Startarium Pitch Day. „Noi creăm ceea ce e cunoscut ca un Market Networks. Cu alte cuvinte, creăm identități digitale pentru membrii ecosistemului și îi conectăm pe aceeași platformă. Modul în care am început și unde încă suntem este un SaaS (software as a service – n. red) clasic, în care furnizăm abonamente lunare sau anuale pentru clinicile veterinare. Acest model ne permite să fim sustenabili și să ne dedicăm eforturile spre a îmbunătăți produsul și a oferi suportul de care au nevoie clienții.”

În prezent, Digitail este folosită de către 200 de clinici veterinare și aproximativ 250.000 de proprietari de animale de companie. Abonamentele pentru clinici sunt cuprinse între 29-99 de euro/lună per clinică, în timp ce utilizarea platformei de către persoane fizice este gratuită.

Start-up-ul se apropie de 100.000 de euro venituri anuale, obiectivul pentru anul acesta fiind să obțină o nouă rundă de investiții de tip Seed, pentru a putea accelera ritmul de creștere și a se extinde în alte cinci țări. „Planul este să ducem Digitail la un nivel global și să reușim să digitalizăm și să inovăm modul în care interacționează medicii veterinari și proprietarii de animale. Medicii merită să își dedice timpul către ceea ce și‑au dorit dintotdeauna, și anume să ajute pacienții, nu să petreacă timpul completând registre și trimițând SMS-uri pentru a le aminti proprietarilor de următoarea vaccinare”, adaugă Sebastian.

El speră ca, în următorii cinci ani, domeniul veterinar să se axeze mai mult pe prevenție. „Sper să reușim să aliniem interesul tuturor participanților din ecosistem astfel încât fiecare să câștige atunci când animalul este sănătos. În acest mod, vrem să găsim o soluție pentru veterinari să poată îngriji mai mulți pacienți și să câștige mai mult când pacientul este și rămâne sănătos. Momentan, încă mergem la doctor doar când avem nevoie, nu pentru a ne păstra și spori starea de sănătate”, mai spune Sebastian, care este și unul dintre cofondatorii Code4Romania, comunitate de tineri care dezvoltă pro-bono soluții IT pentru a rezolva probleme ale societății.