FacebookTwitterLinkedIn

Cătălin Bejenariu și-a propus să ofere cunoscătorilor bucătăriei de fine-dining gusturi autentice românești, din ingrediente locale, iar Kane – New Romanian Cuisine, deținut de către antreprenorul Răzvan Crișan și redeschis toamna trecută, este locul ideal pentru a face acest lucru.

Cătălin a fost disciplinat dintotdeauna. Și-a început drumul în industria culinară în orașul natal, Timișoara, făcând omlete la o cafenea, însă ulterior, când avea 20 de ani, a ales să plece în afara țării, aceasta fiind o experiență definitorie pentru el.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

„Am început la o cafenea din Timișoara, făcând omlete. De atunci vedeam farfuriile așezate diferit. Am evoluat din restaurant în restaurant. Am plecat în Anglia, am stat doi ani acolo și am acumulat foarte multe cunoștințe. M-am întors, deoarece mi-am dorit să fac ceva în țara mea. Aveam un anumit confort acolo, dar nu mă regăseam”, spune el.

Cea mai mare provocare cu care se confruntă în prezent chef Cătălin în ceea ce face este „trecerea de la bun, la foarte bun”. „Trebuie să ai o anumită sinceritate pentru a reuși. Până la redeschiderea Kane, am stat un an de zile pentru a aduna idei de meniu. Primul meniu a venit foarte ușor, cu teste, desigur, dar am găsit un echilibru. Cel mai greu pas este de la bun la foarte bun. Poate de aici și numele meniului: afirmare”, adaugă chef Cătălin.

Totuși, pentru a crea preparate, mărturisește că are nevoie de a intra într-o anumită stare. „Sunt momente în care mi se întâmplă să nu pot să gândesc o farfurie, am nevoie de o anumită stare, o anumită ordine în gânduri. Trebuie să fie o ordine în bucătărie, de aceea îi am pe cei doi sous-chef pe care mă pot baza, așa eu mă pot duce să testez.”

Din dorința de a-și respecta autenticitatea și de a crea un meniu 100% românesc, Răzvan și chef Cătălin au hotărât să colaboreze doar cu furnizori locali.

Pe parcursul pandemiei de coronavirus, Kane s-a transformat temporar într-o bucătărie umanitară, iar chef Cătălin gătește pentru pentru cadrele medicale din București. Redeschiderea restaurantului de peste 250 de metri pătrați, care anterior a fost situat într-o altă zona a Bucureștiului, a presupus o investiție de 500.000 de euro.