FacebookTwitterLinkedIn

REGIUNE DE DEZVOLTARE: Vest

POPULAȚIE: 65.509

PRIMAR: Mihai Stepanescu (PSD)

CEL MAI BOGAT MILIARDAR: Ioan Popa (7 milioane de euro)

INDUSTRII PRINCIPALE: metalurgie, energie, turism


REGIMUL FISCAL: Companiile care au coduri CAEN 23 sau 24 (procese mineralogice/metalurgice) pot beneficia de scutire de accize pentru produsele energetice și/sau electricitate, utilizate în procesele de producție. Sursa: KPMG


Numele Reșița, sub o altă ortografiere (Reschitza), apare pe Turnul Eiffel din Paris. Un semn al vremurilor glorioase ale centrului metalurgic, azi de mult apuse, inscripția atestă faptul că structura metalică a emblemei neoficiale a Capitalei Franței a fost realizată la Reșița.

Vezi tot topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

Reședință a județului Caraș-Severin, orașul este unul dintre cele mai vechi centre industriale din România, cu activități în special în domeniul metalurgiei, are toate atuurile pentru a se număra printre cele mai bune orașe pentru afaceri. La nivelul județului Caraș-Severin există 130 de zăcăminte omologate, din care 64 de cărbuni, 50 de substanțe nemetalifere și roci utile (marmura de Rușchița provine din această zonă) și șase de ape industriale, termominerale și plate.

GALERIE FOTO: Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

La acestea se adaugă și potențialul agricol și forestier, precum și cel turistic. Reșița beneficiază și de un parc indutrial, Zina Industrială Valea Țerovei, în suprafață de 26,2 hectare. În perioada 1991-2013, județul Caraș Severin a atras un număr de 1.587 de societăți comerciale cu aport străin la capital au subscris un capital social de aproape 156 de milioane de euro.

Vezi Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri, ediția 2014