FacebookTwitterLinkedIn

REGIUNE DE DEZVOLTARE: Sud-Vest

POPULAȚIE: 78.553

PRIMAR: Florin Cârciumaru (PSD)

CEL MAI BOGAT MILIARDAR: Nicolae Sarcină, 24 milioane de euro

INDUSTRII PRINCIPALE: energie, confecții, mașini-unelte


REGIMUL FISCAL: Companiile care produc energie electrică sau energie termică și electrică în cogenerare, pot beneficia de scutire de accize la produsele energetice/energia electrică utilizate. Sursa: KPMG


Complexul Energetic Oltenia S.A. (CEO) este cel mai important agent economic din județul Gorj, cu o cifră de afaceri în 2014 estimată de Laurențiu Ciurel, director general executiv, la 2,6 miliarde de lei.

Vezi tot topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

Înființat prin fuziunea a patru mari jucători din domeniul energiei (Societatea Naţională a Lignitului Oltenia Târgu-Jiu, Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari şi Complexul Energetic Craiova), CEO are ca obiect de activitate producerea energiei electrice şi termice pe bază de lignit, extracţia şi prepararea lignitului.

GALERIE FOTO: Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

Alte companii importante din Târgu-Jiusunt Confecția SA, Mirfo Trading S.A.(mașini-unelte), Artego S.A. (producător de benzi transportoare din cauciuc). În Parcul Industrial Gorj Bumbești-Jiu, situat în apropierea municipiului Târgu-Jiu, compania Pirelli a inaugurat acum șase ani fabrica de filtre antiparticule pentru motoare diesel, unitate de producție ce completează ”polul industrial” Pirelli în România, care mai cuprinde fabrica de anvelope și fabrica de cabluri metalice din Slatina.

Vezi Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri, ediția 2014