FacebookTwitterLinkedIn

REGIUNE DE DEZVOLTARE: Sud

POPULAȚIE: 73.964

PRIMAR: Daniel Cristian Stan (PSD)

CEI MAI BOGAȚI MILIARDARI: –

INDUSTRII PRINCIPALE: metalurgie, mașini și echipamente


REGIMUL FISCAL: Producătorii de echipamente electrice și electronice au obligația să se înregistreze ca producători de EEE și să asigure finanțarea colectării, tratării, valorificării și eliminării deșeurilor de EEE. Sursa: KPMG


La începutul lunii februarie, instanța a confirmat Planul de reorganizare activității Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște,aflat în insolvență, la solicitarea creditoarei Silnef SRL. Este ultimul episod din povestea tristă a unuia dintre marii jucători economici din Târgoviște.

Vezi tot topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

Decizia de construire a combinatului a fost luată de autoritățile comuniste în 1969, iar în 1970 au început lucrările la ”Intreprinderea de Oțeluri Aliate”. În 1973 au fost gata primele capacități de producție, iar în 1975, numele intreprinderii a devenit Combinatul de Oțeluri Speciale – principalul pilon al economiei locale . După momentul 1989, a dispărut, odată cu regimul comunist, și piața tradițională a produselor metalurgice de la Târgoviște: țările CAER la care se adăugau Siria și Irak.

GALERIE FOTO: Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

A început lungul declin al economiei locale, care a culminat acum doi ani, când Mechel Târgoviște – rușii cumpăraseră combinatul în 2002 – a intrat în insolvență, la cererea noului acționar, familia Chumakov. Județul Dâmbovița, a cărui reședință este Târgoviște, a atras, în perioada 1991-2013, un număr de 1.209 de societăți cu participare străină la capital, care au subscris un capital social de 224 de milioane de euro.

Vezi Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri, ediția 2014