Cautare
, Contributor

Topuri |
|

Forbes Best Cities 2015, locul 17: Alba Iulia

Orașul Unirii de la 1918, reședința județului Alba, este considerat unul dintre cele trei motoare de dezvoltare ale județulu.
Alba Iulia

REGIUNE DE DEZVOLTARE: Centru

POPULAȚIE: 58.681

PRIMAR: Mircea Hava (PDL)

CEL MAI BOGAT MILIARDAR:

Ioan Popa (87 de milioane de euro)

INDUSTRII PRINCIPALE:

servicii, industrie ușoară


REGIMUL FISCAL: Reducerea la 9% a cotei de TVA la alimente este un real beneficiu pentru industria alimentară.Sursa: KPMG


 

Orașul Unirii de la 1918, reședința județului Alba, este considerat unul dintre cele trei motoare de dezvoltare ale județului în perioada 2014-2020, alături de Seveș și Blaj, potrivit strategiei județene de dezvoltare.

Vezi tot topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

Din punct de vedere economic, în județ se remarcă o activitate preponderent agricolă, urmată de activităţi de producţie în: industria lemnului (unde se preconizează că nu vor mai fi resurse în următorii 4‐5 ani), industria alimentară şi a băuturilor (companii precum Transavia, Albalact şi Jidvei au sediul în judeţul Alba) şi industria de fabricare maşini, utilaje şi echipamente (vor creşte ca pondere datorită deschiderii coridoarelor de transport).

GALERIE FOTO: Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

În județ, rețeaua localităților urbane și rurale a cunoscut un proces de polarizare în jurul municipiilor Alba Iulia, Blaj și Sebeș, în timp ce zona locuită a munților Apuseni înregistrează stagnare și un proces lent de declin economic, potrivit documentul menționat mai sus. În perioada 1991-2013, județul Alba a atras un număr de 1.889 de societăți comerciale cu aport străin la capital au subscris un capital social de aproape 320 de milioane de euro.

Vezi Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri, ediția 2014

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii