FacebookTwitterLinkedIn

Anul trecut, pe 25 noiembrie, echipa EFdeN, reprezentată de Mihai Toader-Pasti, student, inginer și manager de proiect, primea premiul pentru abordarea științifică și economică în crearea unui prototip de casă eco ce poate sta la baza dezvoltării de ansambluri rezidențiale verzi din viitor, în cadrul evenimentului  Forbes Green Awards, prin care revista „Forbes România” a premiat cele mai „verzi” 14 companii și organizații din România. Acesta a fost doar unul dintr-o lungă serie de premii pe care EFdeN 4C – primul Centru de Cercetare a Condițiilor de Confort din România, realizat cu ajutorul a peste 120 de parteneri – l-a primit în ultima perioadă, cel mai recent fiind distincția acordată cu ocazia câștigării Galei KNX Awards Frankfurt 2016, organizată de KNX Association, un eveniment dedicat ultimelor tehnologii în automatizarea locuinței și a construcțiilor, la care au luat parte peste 1.500 de participanți din peste 80 țări.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ „30 SUB 30”, EDIȚIA 2016

„Strategia pe care noi am adoptat-o este rezolvarea problemei densității si a mobilității în București. Am plecat de la studiul făcut de Facultatea de Urbanism și propunerea București 2035 ce presupune realizarea mai multor poli urbani de dezvoltare. Susținem conceptul unui București policentric, dezvoltând locurile abandonate din oraș, prin construirea pe aceste spații a unor adevărate cartiere sustenabile și a unei rețele de transport a cărei funcționalitate să se bazeze pe energia provenită din surse regenerabile. Vrem un București biofilic, unde natura își are locul prestabilit, creând activități sociale și economice”, spun reprezentanții proiectului.

Este important de precizat că, în afara lui Mihai Toader-Pasti, din echipa de conducere a EfdeN 4C  mai fac parte Ioana Prodan (coordonator multidisciplinaritate), Claudiu Butacu (președinte asociație) și Eduard Răducanu (responsabil documentație tehnică).

Elementul arhitectural central al prototipului este sera, un spațiu verde integrat multifuncțional. Este o zonă dedicată conceptului de ”urban farming”care servește ca loc de relaxare și care devine un generator de comunități în varianta industrializată. Este o seră hibrid deoarece pe lângă aceste trei funcțiuni, are rol și în sistemul de încălzire al casei.

După lansarea oficială din toamna anului 2015, în cadrul Săptămânii Sustenabiliății, eveniment care a reunit specialiști ai mediului privat, public, academic și non-guvernamental în căutare de soluții la probleme de sustenabilitate, eficiență energetică sau voluntariat, EFdeN anunța deschiderea pentru publicul larg a porților EFdeN 4C .

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ „30 SUB 30” (2012-2016)

Echipa EfdeN este compusă dintr-un grup de studenți din cadrul a cinci universități din București, pasionați de arhitectură, inginerie, management și comunicare. Echipa a proiectat, construit și transportat casa solară pe o distanță de 2.500 de kilometri, până în Franța, la competiția Solar Decathlon Europe 2014, Versailles.

Astfel, membrii echipei au asamblat în doar 12 zile și reasamblat în București o locuință solară, confortabilă și sigură, inteligentă și sustenabilă, eficientă energetic, care își produce singură energia, pe scurt, o locuință a viitorului.

EFdeN a reprezentat România în finala competiției internaționale Solar Decathlon Europe 2014 Franța, alături de 19 echipe din 15 țări și 4 continente. Cu 7 obiective îndeplinite și multiple premii naționale și internaționale, studenții se pregătesc de realizarea a încă nouă alte obiective, inclusiv participarea la următoarea ediție a competiției Solar Decathlon.

GALERII FOTO:

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2013

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2014

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2015

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2016