FacebookTwitterLinkedIn

Cu vastă experiență în Managementul Riscului de Credit Comercial și Corporate, precum și în Finanțare de Proiecte, Achiziții și Finanțări Structurate, Mustafa Tiftikcioğlu face parte din echipa Garanti BBVA Turcia (TGB) de aproape 20 de ani. Anterior, a condus Departamentul de Wholesale Risk din cadrul TGB, responsabil de gestionarea structurii de risc de credit, calitatea și performanța portofoliului corporate și evaluarea strategiilor de risc.

Sistemul bancar se îndreaptă spre o nouă eră, alimentată de transformare digitală accelerată și de sustenabilitate. Am toată convingerea că alături de echipa dedicată de profesioniști ai băncii vom consolida activele, reputația și poziția pe piață a Garanti BBVA”, a declarat Mustafa Tiftikcioğlu, CEO Garanti BBVA România.

Mustafa Tiftikcioğlu s-a născut în 1969 și are o diplomă de licență în inginerie industrială de la Universitatea Bogazici, Turcia. Totodată, deține un masterat în inginerie industrială, cu specializare în Analiza Deciziilor Economice, de la Georgia Institute of Tehnology, SUA.

Activă în România din 1998, Garanti BBVA este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia, cu un volum total al activelor de 60 de miliarde de euro (la finalul lunii decembrie 2020). Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), unul dintre cele mai importante grupuri financiare din lume, cu un volum total al activelor de peste 736 de miliarde de euro și peste 80 de milioane de clienți (la finalul lunii decembrie 2020).