FacebookTwitterLinkedIn

Gyula Fatér are o experiență internațională de peste 27 de ani în managementul bancar.

Între 1992 și 2000, el a fost CEO al Europool Investment Fund Management, iar în anul 2000 s-a alăturat Budapest Bank Group în calitate de CEO al Budapest Fund Management, funcție pe care a îndeplinit-o până în 2014.

Între 2006 și 2009 a fost responsabil de supravegherea regională a opt țări, în calitate de Manager de Capital și Investiții, iar începând din 2009 a asigurat și managementul produselor de retail la Budapest Bank. În ultimii 4 ani a fost Head of Consumer în cadrul aceleiași bănci.

Gyula Fatér, OTP Bank România: „În primul rând, vreau să menționez faptul că am găsit aici o echipă de profesioniști redutabili, ce a contribuit la o evoluție solidă a băncii. Preiau managementul unui business competitiv, ce a urcat, în 2018, în top 10 bănci din România. În același timp, sunt încântat de oportunitatea pe care OTP Group mi-a oferit-o, România fiind o piață cu mult potențial, pe care îl vom valorifica din plin. Vom continua pe calea creșterii principalelor segmente de business prin dezvoltarea de noi proiecte competitive de retail și prin digitalizarea accelerată a proceselor.”

TOPUL AGENȚIILOR DE PUBLICITATE – ANUL 2019

În timp ce OTP Bank România celebrează 15 ani de activitate pe piața locală, iar OTP Group are deja 70 de ani de actitate în industria bancară, Gyula Fatér își începe mandatul cu obiectivul de accelerare a creșterii băncii prin consolidarea poziției grupului în România și în regiune.

Anul trecut, OTP Bank România s-a clasat pe locul 9 pe piața bancară locală, în funcție de active, cu o cotă de piață de 2,46% în decembrie 2018, potrivit raportului întocmit de BNR la finalul anului.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare.

OTP Group are 36.000 angajați și deservește zilnic peste 18,5 milioane de clienți din 9 țări.