FacebookTwitterLinkedIn

Prin acest nou acord semnat, Garanti BBVA Leasing va putea oferi finanƫare întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) din România, inclusiv companiilor deținute de femei, care au fost afectate de pandemia de COVID-19, susƫinȃndu-le astfel pentru a-şi continua operațiunile, a-şi păstra locurile de muncă și a-şi accelera redresarea.

“Efectele pandemiei sunt resimțite în întreaga economie, iar întreprinderile, în special IMM-urile, au mare nevoie de susƫinerea noastră. Garanti BBVA Leasing are un parteneriat de lungă durată cu IFC și a devenit în 2017 prima companie de leasing din România care a finanțat IMM-uri deținute sau conduse de femei. Acum, în 2021, dorim să ne continuăm strategia tot în această direcție și suntem, de asemenea, foarte mândri să avem o misiune aliniată cu IFC, respectiv aceea de a sprijini revenirea la normalitate, post-pandemie”, a declarat Okan Yurtsever, Director General, Garanti BBVA Leasing.

Pachetul de finanțare face parte din mecanismul global de finanțare rapidă al IFC pentru COVID-19, în valoare de 8 miliarde de dolari, care are ca scop sprijinirea întreprinderilor private și a angajaților acestora, în urma efectelelor pandemiei de COVID-19 asupra economiei.

“În contextul pandemiei, susƫinerea IMM-urilor este esențială pentru redresarea economică a României. Prin acest nou acord de împrumut, IFC face încă un pas spre sprijinirea întreprinderilor mici, inclusiv a femeilor antreprenoare, astfel încât acestea să își poată dezvolta afacerile și să creeze noi locuri de muncă”, a declarat Vittorio Di Bello, Director Regional IFC pentru Instituții Financiare din Europa și Asia Centrală. “Scopul este de a ajuta IMM-urile să depășească blocajele cauzate de COVID-19, permițându-le să exploreze noi oportunități de business, pe măsură ce țara își revine după o criză fără precedent.”