FacebookTwitterLinkedIn

Extindere. Compania RCS&RDS, controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, liderul pieței locale de servicii de televiziune și internet, a înființat recent o nouă companie, Digisoft IT, care are ca obiect de activitate furnizarea de servicii IT şi dezvoltarea de software. Administratorul noii companii este Valentin Popoviciu, care ocupă și funcția de vicepreședinte al RCS&RDS.

Fuziune. Data la care se va încheia fuziunea dintre Banca Transilvania, cel mai mare grup bancar din România al cărui președinte este Horia Ciorcilă, a fost stabilită pentru 31 decembrie 2018, sub condiția obținerii aprobării BNR.

Participație. Grupul feroviar Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, şi-a majorat participaţia la fabrica de medicamente Polisano Pharmaceuticals din Sibiu de la 20% la 74%, devenind principalul acționar al companiei.

Creștere. Distribuitorul de anvelope Dinamic 92 Distribution, controlat de familia Tofan, a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 60,2 milioane de euro, în creștere cu 13% față de anul precedent. În 2017, compania a înregistrat un profit de 2,3 milioane de euro, cu 7,5% în plus față de anul anterior.

Achiziție. Compania producătoare de pavaje și borduri Elis Pavaje, controlată de familia Goța, a finalizat achiziția fabricii de prefabricate din beton vibropresat Fruhwald din localitatea Vințu de Jos, județul Alba. Valoarea tranzacției depășește un milion de euro.

Finanțare. UiPath, platformă software specializată în Enterprise Robotic Process Automation (RPA), fondată de Daniel Dines și de Marius Tîrcă, care a devenit primul unicorn românesc în luna martie a acestui an, a primit o nouă finanțare seria C în valoare de 225 milioane de dolari, fiind evaluată la 3 miliarde de dolari.

Imobiliare. Oamenii de afaceri Cristian Erbașu și Daniel Pițurlea au demarat în luna septembrie lucrările de construcție ale unui ansamblu rezidențial de o mie de locuințe situat în Mogoșoaia. Investiția se ridică la circa 70 milioane de euro, iar complexul ar urma să fie finalizat la sfârșitul anului 2022.

Inaugurare. În parcul de afaceri West Gate, din vestul Capitalei, deținut de Genesis Property, companie controlată de omul de afaceri Liviu Tudor, a fost deschisă, oficial prima piscină exterioară cu pistă de alergare și roller blading dintr-un parc de birouri din România.

Credite. Compania producătoare de vin Cramele Recaș, controlată de Gheorghe Mihai Iova, a contractat două noi linii de credite pentru investiții de 3,2 milioane de euro de la ING. 1,2 milioane de euro vor fi alocați pentru achiziția firmei La Barrique, iar 2 milioane de euro vor fi folosiți pentru achiziția unei hale și a unor noi echipamente.


Turism. Antreprenorul Vir­­gil Hara­ba­giu, cel care controlează Perla Bucegi, una dintre cele mai mari companii hoteliere pe Valea Prahovei, susține că din ce în ce mai mulți străini aleg Valea Prahovei, adăugând că gradul mediu de ocupare s-a ridicat la 58% în intervalul de timp ianuarie-august.