Cautare
, Forbes Staff

Lideri |
|

Forbes 500 Update, săptămâna 27-31 august: Ce mai fac cei mai puternici oameni de afaceri din România

Dețin și conduc afaceri de zeci și chiar sute de milioane de euro anual, iar de acțiunile acestora depinde soarta a câtorva zeci de mii de angajați români.
 aboneaza-te
Top 500 Miliardari color 2

Vânzări. Vânzările retailerului de mobilă Mobexpert, companie deținută de omul de afaceri Dan Șucu, au crescut cu 14% în primul semestru din 2018, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în contextul creșterii vânzărilor online.

Extindere.Librăria Cărturești, controlată de Nicoleta Dumitru și Șerban Radu, își continuă dezvoltarea pe piața din România, urmând să deschidă până la finalul anului curent noi librării în Baia Mare, Sibiu și Craiova, iar la Timișoara va inaugura a doua locație din oraș.

Pierderi. Banca Română de Credite şi Investiţii (BRCI), controlată de Dorinel Umbrărescu, a înregistrat anul trecut pierderi de 9.8 milioane de lei. Din 2014 și până în prezent, BRCI a adunat pierderi totale de peste 80 de milioane de lei.

Dezvoltare. Omul de afaceri Sorin Preda, cel care controlează compania Global Vision, anunță că vrea să dezvolte un proiect industrial de 200 de milioane de euro în Constanța, oraș pe care îl consideră drept cel mai mare hub de infrastructură şi resursă umană neexploatat din Europa.

Investiție. Grupul Kosarom din Iași, deținut de omul de afaceri Neculai Apostol, intenționează să investească 80 de milioane de euro în următorii cinci ani în triplarea capacității de creștere a porcilor, iar planul va fi realizat prin reinvestirea profitului și credite bancare.

Bilanț. Producătorul şi retailerul de mobilă Elvila, al cărui acționar majoritar este Viorel Cataramă, a avut în primul semestru al anului o cifră de afaceri de 24.25 mil. de lei, în scădere cu peste 10% față de aceeași perioadă a anului precedent, înregistrând pierderi de 1.58 mil. de lei.

Numire. Karina Pavăl, fiica lui Dragoș Pavăl, acționarul majoritar al Dedeman, a fost numită în Consiliul de Administrației al companiei de stat Conpet Ploiești, în contextul în care Dedeman deține 7,4% din capitalul social al companiei.

Profit. Banca Feroviară, instituția de credit controlată de arădeanul Valer Blidar, a trecut pe profit în anul 2017, înregistrând un câștig de 250.000 de lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor. Cu toate acestea, activele băncii au scăzut cu 11%, până la 574 mil. de lei.

Creștere. Grupul City Grill, controlat de Dragoș Petrescu, a înregistrat în primul semestru al anului o cifră de afaceri de 81 milioane lei, în creştere cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. De asemenea, Grupul va investi 1.5 milioane de euro în extinderea restaurantului Hanu’ Berarilor.

Servicii. Operatorul de servicii medicale private Gral Me­dical, al cincilea cel mai mare jucător de pe piaţă, con­trolat de antreprenorul Robert Şerban, investeşte 6 milioane euro pentru a deschide două centre de oncologie în Bucureşti şi Piteşti.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii