FacebookTwitterLinkedIn

Schimbare.Cea mai mare companie aeriană privată locală, Blue Air, anunță retragerea din funcție a directorului general Gheorghe Răcaru, acesta urmând să fie înlocuit de Marius Puiu, care deține 33% din acțiunile companiei.

Estimare. Compania de construcții Apolodor Com Impex, controlată de omul de afaceri Radu Ouatu, estimează că în anul 2018 va înregistra venituri cu 30% mai mari față de 2017, când a avut 57 milioane de lei.

Creștere. Ana Pan, lanțul de cofetării deținut de George Copos, a intrat în al patrulea an consecutiv în care înregistrează creșteri, încheind primele opt luni ale anului cu afaceri în creştere cu 15% faţă de aceeași perioadă din 2017.

Imobiliare. Antreprenorul Valentin Morar, cel care controlează grupul Wall­berg Properties, va construi un complex cu 955 de apartamente în Timișoara, prima clădire aflându-se deja în construcție. Valoarea investiției se ridică la circa 62 milioane de euro.

Clasament.Digi, compania de cablu controlată de Zoltan Teszari, a devenit cel de-al treilea cel mai mare jucător de pe piața de cablu din Europa, după Altice şi Liberty Global, având un total de 14 milioane de utilizatori înregistrați la jumătatea anului 2018.

Redresare. Carpatair, compania aeriană controlată de Nicolae Petrov, a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de aproximativ 19 milioane de euro. Compania a intrat în insolvență la începutul anului 2014, iar în prezent se află în reorganizare judiciară. 

Achiziție.Furnizorul de soluții IT clujean Arobs Transilvania, deținut de Voicu Oprean, a preluat SAS Grup SRL, firma care deține alarma.ro, unul dintre cei mai mari jucători din domeniul furnizării de soluții de monitorizare de flotă auto din România.

Împrumuturi.MedLife, operatorul de servicii medicale private controlat de familia Marcu, intenționează să ia un credit de zece milioane de euro pentru a-și continua strategia de achiziții și va cere acordul acționarilor pentru refinanțarea unor împrumuturi mai vechi.

Vânzări. Lanțul de librării Diverta, deținut de Radu Octavian, a înregistrat, în prima jumătate a anului, vânzări mai mari cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar vânzările din luna august au fost cu 40% mai mari faţă de cele dintr-o lună normală, ținând cont de începerea anului școlar.

Investiție.Grupul Niro, controlat de omul de afaceri Nicolae Dumitru, a demarat construcția unui hotel de patru stele pe Bulevardul Expoziției din București. Hotelul va fi inaugurat în anul 2021, va avea peste 250 de camere și  o suprafaţă totală construită de aproximativ 30.000 de metri pătraţi.