Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Fondul public de pensii din Japonia a avut un randament record de 339 de miliarde de dolari

Cel mai mare fond de pensii din lume, Fondul public de pensii din Japonia, a anunţat vineri că a încheiat anul fiscal cu un randament istoric, în timp ce activele sale au atins cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată.
dolari

În anul fiscal care s-a încheiat în luna martie 2021, Fondul public de pensii din Japonia (Government Pension Investment-GPIF) a realizat un randament de 25% de pe urma investiţiilor sale, respectiv 37.800 de miliarde de yeni (339 de miliarde de dolari), cel mai bun randament înregistrat după ce acest fond a început să gestioneze rezervele de pensii ale Japoniei în 2001.

Acţiunile din străinătate au fost activele cu cele mai bune performanţe din portofoliul GPIF, cu un randament de 20.700 de miliarde de yeni, urmate de acţiunile japoneze cu 14.700 de miliarde de yeni, notează Agerpres.

Sub conducerea lui Masataka Miyazono, numit în postul de preşedinte al GPIF în luna aprilie 2020, Fondul public de pensii din Japonia nu a înregistrat încă un trimestru negativ. După cel de al patrulea trimestru consecutiv de creştere, activele totale ale fondului au atins un nivel record de 186.100 de miliarde de yeni (1.670 de miliarde de dolari)

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii