FacebookTwitterLinkedIn

Unirii View este dezvoltat de către investitorul belgian Yves Weerts în urma unei investiții de aproximativ 33 de milioane de euro.

Amplasat pe Bulevardul Corneliu Coposu, în apropiere de Piața Unirii, imobilul va avea 19 etaje supraterane: parterul, 17 etaje pentru birouri și ultimul etaj tehnic, plus o parcare subterană împărțită pe trei niveluri.

La o înălțime care va atinge 73 de metri, Unirii View va avea o suprafață totală de 26.880 de metri pătrați din care suprafață închiriabilă va fi de aproximativ 17.500 de metri pătrați.

Proiectul va livrat în vara anului 2018, având deja certificarea BREEAM Excellent, după standardele cele mai recente, emise în 2016.

Datorită amplasamentului său ultracentral, cei care vor lucra în Unirii View vor petrece mai puțin drum spre și înspre birou, cu o oră, în medie, în fiecare zi, fapt care se va concretiza într-o creștere a productivității, dar și a calității vieții, în general”, susține Yves Weerts.

În prezent, aproape 200 de persoane lucrează, zilnic, pe șantierul proiectului Unirii View, ale cărui lucrări de construcție au demarat în octombrie 2016. Antreprenorul general al proiectului este Bog’Art, una dintre cele mai mari companii locale de construcții.

Aproximativ 25% din suprafața clădirii (4.000 de metri pătrați) a fost închiriată deja de către furnizorul de soluții și servicii software NTT Data România, care își va muta din 2018 sediul central din București în zona Unirii.

NTT Data România este prima companie de mari dimensiuni din domeniul IT&C care alege să închirieze birouri într-o zonă centrală din București, suprafața preluată fiind de patru ori mai mare față de cea actuală a companiei, susțin reprezentanții dezvoltatorului.

Proiectul are o lățime de 12 metri între fațadă și nucleul clădirii, fără stâlpi sau alte elemente de structură, iar înălțimea netă este de 2,9 metri pe nivel.

Reprezentanții dezvoltatorului estimează că proiectul va permite o densitate de o persoană la opt metri pătrați, ca urmare a unui generator electric, care va fi alocat în funcție de nevoile chiriașilor, a ferestrelor, care se vor putea deschide, și a sistemului de ventilație.

Investitorul Yves Weerts este un antreprenor de naționalitate belgiană care a derulat mai multe investiții pe piața imobiliară din România, precum dezvoltarea și vânzarea Deva Logistics Park către fondul de investiții CTP.

Echipa din spatele Unirii View este completată de Westfourth Architecture, care în cooperare cu DMA Architecture & Interior Design au făcut arhitectura și gestionează designul. De asemenea, Speedwell Real Estate Development, prin Didier Balcaen, coordonează întregul proces de dezvoltare, precum și project managementul clădirii, în timp ce compania de consultanță imobiliară Griffes, reprezentată de către Andreea Păun, se ocupă de strategia de leasing și de managementul comercial.