Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

BCR Pensii plafonează comisionul din contribuțiile la Pilonul III la cel mult 2 lei, de la 1 iunie

BCR Pensii (fondul BCR Plus) a decis să plafoneze valoarea comisionului din contribuțiile brute la maxim 2 lei, începând cu 1 iunie 2018.
Radu Craciun

Mai exact, comisionul aplicabil va rămâne la 3%, dar nu va depăși 2 lei, indiferent cât de mare este contribuția brută a participanților.

Principalele venituri ale administratorilor de fonduri de pensii facultative, deci și ale BCR Pensii, provin din două tipuri de comisioane: cel din contribuția brută plătită de participant și cel din valoarea activelor fondului. Modificarea se referă la primul comision, cel din contribuția brută, care se calculează, în prezent, prin aplicarea  unui procent de 3%. În aceste condiții, pe măsură ce contribuția este mai mare, și valoarea nominală a comisionului crește la rândul ei proporțional.

„Am hotărât să spargem gheața în sectorul pensiilor private și să facem aceste modificări inovatoare, deoarece am considerat că este în interesul participanților noștri să venim cu o soluție care să încurajeze economisirea și să le faciliteze creșterea contribuțiilor la Pilonul III. Schema propusă asigură că o creștere a contribuțiilor va fi însoțită de o creștere a valorii comisionului doar până la un punct, după care se va opri. În plus, ni se pare o soluție adaptată nevoilor actuale ale participanților, prin faptul că asigură un plafon clar pentru toată lumea în ceea ce privește valoarea maximă a comisionului”, a declarat Radu Crăciun, directorul general și președintele Directoratului BCR Pensii.

Noua schemă valabilă la BCR Pensii începând cu 1 iunie 2018 va face, spre exemplu, ca pentru o contribuție brută de 150 de lei, cei 2 lei să reprezinte 1,33% din contribuție, în loc de 3%.

În cazul unei contribuții brute totale de 300 de lei, procentul scadă până la nivelul de 0,66%. În acest cazm plata esue efectuată de către angajator,într-o singură tranșă, din care 150 de lei sunt suportați de către angajator și 150 de lei de către angajat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii