FacebookTwitterLinkedIn

Pentru că în ultima perioadă au apărut o serie de speculații în spațiul public, vreau să fac câteva precizări legate de Pilonul II de pensii. Finalizarea cadrului legislativ privind dezvoltarea Pilonului II de pensii reprezintă una din prioritățile trimestrului următor, iar în acest sens, ne vom asigura că nicio persoană nu va avea o pensie de la stat diminuată dacă contribuie la Pilonul II de pensii”, a declarat premierul, la începtul ședinței de Guvern.

Pentru acest lucru, Executivul a format o echipă care poartă discuții cu administratorii de pensii private și cu asociațiile de beneficiari ai acestor pensii private pentru a crea un cadru nou.

Ne propunem ca până la sfârșitul trimestrului II, acest nou cadru legal să obțină avizul Autorității de Supraveghere Financiară și apoi să poată fi aprobat în guvern”, a mai spus Dăncilă.

De asemenea, în cadrul ședinței de astăzi, Ministerul Finanțelor Publice a prezentat o notă de informare privind stadiul simplificării în domeniul achizițiilor publice, o altă prioritate a Guvernului pentru perioada următoare.

Se lucrează la realizarea unui pachet normativ de simplificare și eficientizare a achizițiilor publice, iar domnul ministru Eugen Teodorovici a discutat, săptămâna aceasta, cu oficialii de la Bruxelles, pentru a alinia aceste modificări cu directivele europene în vigoare”, a reamintit primul-ministru.