FacebookTwitterLinkedIn

Următorul capitol

Compania de recuperare şi management de creanţe neîncasate Top Factoring a fost fondată la începutul anului 2006.

Din tranzacție face parte portofoliul de creanţe neperformante deţinut de Top Factoring prin Glasro Holdings Limited, care este o subsidiară a RC2.

Fondul a încasat deja 12,83 milioane de euro, restul sumei de 0,28 milioane de euro urmând să îi primească pe 4 mai 2017. Luând în calcul şi dividendele încasate pe perioada de deţinere a Top Factoring, RC2 a realizat un profit de 16,29 milioane euro, faţă de investiţia de 3,5 milioane de euro.

Sezonul investitorilor

Realizarea acestei tranzacţii a fost o condiţie impusă pentru RC2, ca să poată prelua Telecredit, investiţie care a fost finalizată în cursul acestei zile. Pentru achiziția Telecredit, RC2 a alocat suma de 2,82 milioane de euro provenită din vânzarea Top Factoring. Telecredit este o instituție financiară nebancară, care oferă împrumuturi de consum, iar 1,13 milioane de euro din suma primită pentru achiziție va fi folosită pentru a rambursa un împrumut primit de la Ion Florescu.

Grupul Top Factoring a obținut, anul trecut, un profit net de 4,47 milioane euro, iar în prezent administrează un portofoliu de creanţe în valoare de aproximativ 77 milioane de euro.

Raportarea de CSR și obligativitatea

Fondat în 2005, Reconstruction Capital II Limited este un fond de investiţii listat la London Stock Exchange, ce activează în România, Serbia şi Bulgaria. Acționarul majoritar, cu peste 50% din acțiuni, este Ion Florescu. Printre cele mai importante investiţii din România ale RC2 se numără participaţia de 40% la Policolor şi cea de 63% din complexul hotelier Zenith (staţiunea Mamaia).

Intrum Justitia este listată la bursa din Stockholm, având o capitalizare de 2,6 miliarde de euro, iar, anul trecut, a obținut venituri de 670 milioane de euro.

NR. 181 – TOP 50 CELE MAI INFLUENTE FEMEI DIN ROMÂNIA