FacebookTwitterLinkedIn

Orice primărie poate fi înregistrată în cadrul platformei în doar câteva minute, având acces instant la toate tool-urile necesare procesării solicitărilor cetățenilor în online.

“Scopul final este descentralizarea administrației publice prin mutarea datelor într-un blockchain privat. Adăugarea proprietații de imutabilitate tuturor acțiunilor efectuate în spațiul public cât și transparentizarea și securizarea datelor conduce la buna funcționare a aparatului administrativ. Ca acest lucru să devină realitate este imperios ca, în primă instanța, instituțiile să fie standardizate și interconectate, pentru a înțelege cu precizie care este cea mai optimă arhitectură de descentralizare a administrației publice folosind tehnologia Blockchain. 

Astfel, e-primariaTa.ro este propunerea noastră de digitalizare a aparatului administrativ, prin standardizarea datelor, interconectarea instituțiilor și punerea cetățeanului în mijlocul procesului administrativ”, a declarat Alexandru Panait.

Inovația actuală a soluției constă în:

  1. QR Code pentru validarea documentelor fizice prin scanare;
  2. Formulare Standardizate;
  3. Semnături Digitale pentru a da valoare juridică documentelor;
  4. Platforma este dezvoltată modular, astfel încât pot fi adăugate ușor noi servicii, fără întreruperi de funcționare;
  5. Orice update făcut în sistem se aplică simultan la toate instituțiile înregistrate în platformă;
  6. În funcție de specificul instituției publice, soluția poate fi adaptată cu ușurință, sisteme medicale, sisteme juridice etc;
  7. Sistemele pot fi interconectate și datele sunt accesibile între instituțiile din platformă.

Bazele proiectului au fost puse de Alexandru Panait care, împreuna cu echipa sa, a lansat în 2017 prima tehnologie Blockchain din România. La finele anului 2019, acesta a format o echipă mixtă din ingineri software și experți în criptografie și a dezvoltat aplicația e-primariaTa.ro.

La 1 an după proiectarea tehnologiei, Alexandru Panait a lansat versiunea BETA a aplicației e-primariaTa, în urma unei investiții private de 200.000 de euro, ce va fi recuperată în prima parte din 2021.