Orice primărie poate fi înregistrată în cadrul platformei în doar câteva minute, având acces instant la toate tool-urile necesare procesării solicitărilor cetățenilor în online.
“Scopul final este descentralizarea administrației publice prin mutarea datelor într-un blockchain privat. Adăugarea proprietații de imutabilitate tuturor acțiunilor efectuate în spațiul public cât și transparentizarea și securizarea datelor conduce la buna funcționare a aparatului administrativ. Ca acest lucru să devină realitate este imperios ca, în primă instanța, instituțiile să fie standardizate și interconectate, pentru a înțelege cu precizie care este cea mai optimă arhitectură de descentralizare a administrației publice folosind tehnologia Blockchain.
Astfel, e-primariaTa.ro este propunerea noastră de digitalizare a aparatului administrativ, prin standardizarea datelor, interconectarea instituțiilor și punerea cetățeanului în mijlocul procesului administrativ”, a declarat Alexandru Panait.
Inovația actuală a soluției constă în:
- QR Code pentru validarea documentelor fizice prin scanare;
- Formulare Standardizate;
- Semnături Digitale pentru a da valoare juridică documentelor;
- Platforma este dezvoltată modular, astfel încât pot fi adăugate ușor noi servicii, fără întreruperi de funcționare;
- Orice update făcut în sistem se aplică simultan la toate instituțiile înregistrate în platformă;
- În funcție de specificul instituției publice, soluția poate fi adaptată cu ușurință, sisteme medicale, sisteme juridice etc;
- Sistemele pot fi interconectate și datele sunt accesibile între instituțiile din platformă.
Bazele proiectului au fost puse de Alexandru Panait care, împreuna cu echipa sa, a lansat în 2017 prima tehnologie Blockchain din România. La finele anului 2019, acesta a format o echipă mixtă din ingineri software și experți în criptografie și a dezvoltat aplicația e-primariaTa.ro.
La 1 an după proiectarea tehnologiei, Alexandru Panait a lansat versiunea BETA a aplicației e-primariaTa, în urma unei investiții private de 200.000 de euro, ce va fi recuperată în prima parte din 2021.