FacebookTwitterLinkedIn

Starul NBA LeBron James este noul proprietar al unei case din Epoca de Aur a Hollywood-ului. Construită în anii 30, vila principală are aproape 900 de metri pătrați și este o clădire în stil mediteranean. Proprietatea cuprinde mai multe clădiri răspândite pe un teren de peste 10.000 de metri pătrați.

Primul proprietar a fost actorul Charles Boyer, de patru ori nominalizat la Oscar și cunoscut din filme precum „Conquest”, „Algiers” sau „Desculț în parc”. Spre sfârșitul anilor ’40, lui Boyer i-a expirat contractul cu studiourile RKO, deținute de excentricul miliardar Howard Hughes (interpretat de Leonardo DiCaprio în filmul „Aviatorul”, regizat de Martin Scorsese). Drept cadou de despărțire, actorul a reușit să convingă studioul să-i cumpere proprietatea, aceasta intrând, practic, în posesia lui Hughes. Miliardarul însă nu a locuit niciodată acolo, dar i-a pus reședința la dispoziție prietenei și confidentei sale Katharine Hepburn (interpretată de Cate Blanchett în filmul lui Scorsese), care a locuit acolo în perioada de vârf a carierei sale.


După ce actrița s-a mutat, casa și-a tot schimbat proprietarii până în 1986, când a intrat din nou în posesia unor celebrități – Lee Phillip Bell și William J. Bell. Deținătoarea unui premiu Emmy, Lee a fost scenarista și producătoarea serialelor The Young and the Restless și The Bold and the Beautiful. Lungimea serialelor scrise de ea a fost depășită doar de aceea a căsniciei ei cu producătorul William J. Bell: 51 de ani – și o spunem cu tot respectul și admirația.
Soții Bell au cumpărat proprietatea în 1986 cu 2,9 milioane de dolari, dar au investit masiv în redecorarea vilei și în amenajarea curții și a grădinii, redându-i gloria demnă de epoca de aur a Hollywood-ului. Bill a decedat în 1995, iar Lee s-a stins anul acesta, în februarie, în vârstă de 91 de ani.

Casa soților Bell a fost scoasă la vânzare pentru prețul de 39 de milioane de dolari, iar LeBron James a cumpărat-o cu un discount de 6%, adică 36,8 milioane de dolari.

Accesul pe proprietate se face printr-una dintre cele mai impresionante porți din zonă, iar lunga alee cu dale, care face legătura cu vila principală, este străjuită de chiparoși. Aleea se sfârșește într-o mică piațetă rotundă înconjurată de palmieri și cu o fântână în centru.

Clădirea principală este caracterizată de spații largi și luminoase. Livingul, cu tavanul boltit și grinzile de lemn la vedere, este scăldat în lumină întreaga zi. Încăperea unde se servește masa are același aer suav și deschis datorită luminatorului uriaș, iar biblioteca are podelele insonorizate de covoare groase și pereții „acoperiți de rafturi pe care sunt așezate cărți adevărate”, ca să cităm din descrierea făcută de agenția imobiliară.

Fiind o casă care a adăpostit nume mari din lumea filmului, sala de cinema este un loc comun care este scos din… obișnuit de faptul că are șemineu – unul dintre cele șapte care există în toată casa.

Musafirii pot provoca gazdele la o partidă de tenis. Dacă meciul se prelungește în noapte, nu e nicio problemă, terenul are instalație de nocturnă. Piscina ovală, vegheată de o statuie masivă, este o moștenire a anilor de glorie ai Hollywood-ului, cărora casa le-a fost pentru o perioadă martoră.

În curte și în grădină mai există două case de oaspeți și câteva zone amenajate pentru relaxare și servit masa. Din curtea din spate poate fi admirată panorama Los Angeles-ului și, mai departe, Canionul Benedict și Pacificul.

LeBron James mai deține două proprietăți în Brentwood, Los Angeles. Pe prima a cumpărat-o cu 21 de milioane de dolari în 2015 (și de atunci continuă să fie neocupată), iar a doua, achiziționată cu 23 de milioane de dolari în 2017 și situată în vârful unei coline, este actuala reședință a sportivului.

Foto Profimediaimages.ro, Shutterstock