FacebookTwitterLinkedIn

Discovery a realizat un promo special pentru această zi, care poate fi urmărit și pe youtube AICI.

„Sanctuarul urşilor “ (șapte episoade) este o serie difuzată integral la 1 decembrie începând cu ora 08:05. Emisiunea urmăreşte povestea urşilor bruni care trăiesc în cel mai mare adăpost din lume. Inaugurat în 2007, pe un spaţiu de 70 hectare situat în Zărnești, la poalele Munţilor Carpaţi, adăpostește în jur de 40 de urşi bruni, salvaţi din captivitate de pe teritoriul întregii ţări. Adăpostul este un proiect realizat în parteneriat de către WSPA (World Society for the Protection of Animals), organizaţia „Milioane de Prieteni” şi Primăria din Zărneşti, care a donat terenul pe care se întinde adăpostul. Camerele de filmat îi urmăresc pe ofiţerii WSPA, care colaborează cu autorităţile române în raiduri şi misiuni de salvare, mutând urșii în adăpostul din Zărnești.

„Tehnici esenţiale de supravieţuire (sezonul 3, ep. 11) este difuzat începând cu ora 21:00 prezentându-l pe Bear Grylls în inima ţinutului lui Dracula, în Munţii Carpaţi din Transilvania. În acest episod Bear se întâlneşte faţă în faţă cu un urs brun, se aventurează prin defileuri înşelătoare pentru a scăpa cu viaţă sau descoperă „delicatese” naturale cu care se ospătează: melci, păstrăvi şi merele dintr-un morman de excremente de urs.

„Supravieţuire în doi” (sezonul 3, ep. 8) este difuzat de la ora 22:00 și îi prezintă pe Cody Lundin şi partenerul său Joe izolaţi în inima Munţilor Carpaţi într-un labirint de peşteri întunecate.

„Supravieţuire extremă “cu Ed Stafford va fi difuzat la 1 decembrie de la ora 23:00, prezentându-l pe Ed Stafford pierdut în Munții Carpați, una dintre ultimele zone de sălbăticie adevărată din Europa. În acest episod Ed înfruntă frigul și deshidratarea, prinde o căprioară într-o capcană primitivă, își improvizează din pielea ei o îmbrăcăminte rudimentară și folosind numai resursele pădurii, Ed trăiește exact ca strămoșii oamenilor din Epoca de Piatră. În numai 10 zile, a reușit să-și facă rost de haine, să aprindă un foc, să-și construiască un adăpost și să strângă provizii suficiente de hrană.