FacebookTwitterLinkedIn

One United Properties va dezvolta în această locație un proiect multifuncțional, compus dintr-un proiect rezidențial exclusivist, One Mircea Eliade, precum și o clădire de birouri reprezentativă, One Tower. Zona comercială va fi dezvoltată de Auchan România, iar întreaga dezvoltare este autorizată pentru o suprafață de 125.000 de metri pătrați construiți (73.000 de metri pătrați supraterani și 52.000 de metri pătrați subterani).

Cele trei turnuri, două turnuri de 15 etaje și unul de 20 de etaje, care se vor ridica în cadrul proiectului rezidențial One Mircea Eliade vor însuma 250 de apartamente de lux, cu vedere panoramică spre Parcul Floreasca și Lacul Floreasca.

Clădirea de birouri One Tower, cu 16 etaje, se traduce în 24.000 de metri pătraţi închiriabili de spaţii de birouri clasa AAA, care va avea o suprafaţă pe etaj de 1.450 de metri pătrați, cu o formă regulată. Dezvoltatorul intenționează să obțină pentru aceasta certificarea LEED, calificativ Platinum.

De asemenea, dezvoltatorul plănuiește să construiască imobile eficiente din punct de vedere energetic, certificate Green și sustenabile, cu impact minimal asupra mediului.

Întreaga zonă va fi deservită de un spațiu comercial, retail si food, dezvoltat de Auchan în locul fostei hale Ford, monument istoric care va fi restaurat și integrat în noua dezvoltare.

Investiția va cuprinde și infrastructura rutieră și dezvoltarea a 1.200 de locuri de parcare.

Actuala zonă

Pe terenul unde se va demara noua investiție imobiliară au funcționat, începând cu anul 1935, Uzinele Ford, singura linie de producție Ford din Europa de Est, care producea, anual, 2.500 de automobile si camioane. Odată cu schimbarea regimului, în 1948, a preluat numele Automatica. După căderea comunismului, fabrica a intrat într-un con de umbră, iar de peste 20 ani proprietatea este în paragină.

Noii investitori susțin că, prin proiectul propus, vor ca fosta hală Ford să fie restaurată și integrată în noua dezvoltare imobiliară, păstrându-i-se arhitectura inițială.

De asemenea, aceștia au în plan lărgirea Căii Floreasca, de la patru la șase benzi, respectiv o bandă suplimentară pentru fiecare sens de mers, și reconfigurarea intersecţiei Glynka – Floreasca. O nouă soluție de trafic va fi implementată în urma creării unei noi linii de decelerare dinspre Bulevardul Mircea Eliade, care va fi realizată prin donarea unei suprafețe de teren de 1.100 de metri pătrați de către One United Properties orașului București, potrivit dezvoltatorului.

One United Properties este un dezvoltator imobiliar specializat pe proprietăți rezidențiale exclusiviste în București. Compania are mai multe proiecte rezidențiale finalizate (188 de apartamente), în construcție (340 de apartamente) și care urmează să fie începute în urmatorii ani (peste 500 de apartamente). Printre aceste proiecte se află One Herăstrău Park, care este certificat „Green Homes”, nivelul Excelent, de Romania Green Building Council. Compania One United Properties a fost premiată în cadrul Forbes Green Awards pentru sustenabilitate în domeniul imobiliar.