FacebookTwitterLinkedIn

Vacanță pentru business

Domeniul în care activăm, cel al construcțiilor și dezvoltărilor imobiliare, presupune un lucru continuu, pe tot parcursul anului. Astfel, vom lucra pe toată perioada verii, în ritm normal, ca să ne asigurăm că livrăm la timp locuințele pentru clienții noștri. Am încurajat însă colegii din toate departamentele să meargă în concediu, pentru că la nivel personal avem nevoie cu toții de odihnă, acum poate mai mult ca oricând, în contextul perioadei de pandemie.

Certitudini și predictibilitate

Incertitudinile cauzate de pandemie s-au diminuat ca urmare a faptului că vânzările au mers pe toată această perioadă, singurele blocaje fiind în perioada de lock-down, atât din punct de vedere al construcțiilor, cât și al dezvoltărilor rezidențiale. Această perioadă însă vine cu alte două mari incertitudini: creșterile de prețuri pentru materialele de construcții și semnele de întrebare privind urbanismul în București. Pentru materialele de construcții vedem creșteri mai mari ca niciodată, astăzi fiind practic imposibilă prezicerea unui cost de construire pentru un imobil nou de locuințe. În ceea ce privește urbanismul, Bucureștiul este blocat prin faptul că nu se pot obține autorizații de construire în niciun sector fără efectuarea în prealabil a unui PUZ, care durează aproximativ 2 ani. Asta înseamnă că avem astăzi în București o durată medie de 3 ani de zile pentru obținerea unei autorizații de construire.

Îngrijorări

Lipsa forței de muncă, creșterea prețurilor pentru materialele de construcții, problema urbanismului în București și incertitudinile cu privire la evoluția viitoare a pandemiei.

Planuri de business

Anul acesta plănuim să livrăm 640 de apartamente noi, acesta fiind pentru compania noastră cel mai mare număr de apartamente livrate într-un an calendaristic. În 2022 vrem să ne păstrăm ritmul de creștere.

Vacanță în țară sau străinătate

În perioada pandemiei ne-am concentrat pe consolidarea afacerii, pe îmbunătățirea proceselor operaționale și a eficienței, pe marketing și branding. A fost o perioadă plină, în care nu am avut concedii, iar șantierele au funcționat în ritm susținut, fără întreruperi. Iar provocările ce au decurs din această pandemie au făcut necesară implementarea unor măsuri de protecție suplimentare, pentru a preveni o posibilă îmbolnavire a inginerilor și a muncitorilor din șantiere. Avem așadar cu toții nevoie de un concediu, iar anul acesta am planificat cu familia două vacanțe, una în țară și una în străinătate, pe lângă alte câteva ieșiri de week-end în țară.