FacebookTwitterLinkedIn

Vacanță pentru business

Business-ul nu va intra în vacanță, dimpotrivă, lucrăm la capacitate maximă 24/7 pentru a ne onora toate contractele pe care le avem cu clienții noștri. De asemenea, vom continua să aducem îmbunătățiri liniilor de fabricatie care să ne permită să creștem capacitatea de producție. Numai anul acesta am lansat 25 de noi colecții de gresie și faianță CESAROM, dintre care zece noi colecții de gresie porțelanată fiind lansate de curând, vara aceasta. Per total, colecțiile lansate de CESAROM în ultimii trei ani vor reprezenta peste 50% din volumul total produs la fabrica SANEX din Cluj-Napoca, iar cererea se află pe un trend crescător. În acest sens, lucrăm la foc continuu, pentru a ne păstra statutul de “primă alegere” a românilor atunci când vor să achiziționeze plăci ceramice.

Certitudini și predictibilitate

Din păcate nu putem vorbi încă de predictibilitate, având în vedere factori precum: creșterile de preț foarte mari ale energiei, gaz sau electricitate, cu peste 150%, cât și volatilitatea și lipsa de previzibilitate a acestei piețe în România; Un impact în acest sens îl are și blocajul înregistrat pe piața de construcții din cauza creșterilor de prețuri în rândul materialelor de construcții (nisip, piatră, lemn, fier, polistiren, vată etc), dar și majorarea de preț a transportului.

Îngrijorări

Cel mai mare factor de risc ar fi o nouă criză sanitară care ar bloca și mai mult sectorul construcțiilor, aflat deja în scădere.

 Planuri de business

 În prezent, ne încadrăm în bugetul estimat și vom continua să lansăm noile colecții planificate încă de anul trecut. Estimăm ca până la finalul anului să ne atingem toate obiectivele propuse, în ciuda creșterilor de preț la energie. În ceea ce privește cifra de afaceri a companiei pentru anul acesta, estimăm o creștere cel puțin egală cu cea din 2020, de circa 10%. Tot anul acesta, mizăm pe continuarea investițiilor în liniile de fabricație de la fabrica SANEX și avem planificate investiții de peste 2 milioane de euro. Acestea vizează creșterea calității produselor, eficientizarea activității logistice în interiorul fabricii, prin două linii complet automatizate de sortare și diminuarea consumului de energie prin implementarea unor sisteme inteligente de monitorizare a consumului.

 Vacanță în țară sau în străinătate

 Da, am planuri de vacanță pentru destinație în afara țării.

Pe parcursul acestei veri, redacția Forbes România va publica mai multe astfel de chestionare, ce fac parte din proiectul editorial intitulat Summer Plans 2021. Totodată, acestea se vor regăsi și în ediția viitoare de print Forbes România.