FacebookTwitterLinkedIn

Vacanță pentru business

Activitatea utilizatorilor pe piața de recrutare continuă și chiar se intensifică după acest an pandemic, iar sezonul vacanțelor nu oprește această evoluție, așa că pentru noi, la BestJobs, această vară se va desfășura în mod obișnuit. Am adoptat și încurajăm flexibilitatea în muncă. Vacanțele le luăm tot timpul anului, sunt chiar încurajate pentru că ele cresc productivitatea, creativitatea și bunăstarea angajaților.

Certitudini și predictibilitate

Pe piața locurilor de muncă, predictibilitatea vine din rata de adopție a tehnologiei, care a fost accelerată de pandemie. Odată început procesul de transformare digitală, putem preconiza anumite schimbări care deja se fac simțite și care devin tendințe clare.

Observăm cum tot mai mulți utilizatori, fie companii, fie candidați, adoptă digitalizarea și automatizarea, atât în procesul de recrutare, cât și în căutarea oportunităților potrivite de job. În plus, crește constant interesul pentru job-uri remote, ce pot fi făcute de la distanță. Lunar, numărul de joburi remote disponibile pe platformă crește în volum cu 4%-5%. Crește, de asemenea, și interesul pentru programe de dezvoltare profesională online precum sesiunile de coaching, mentorat și suportul oferit angajaților în dezvoltarea de noi abilități.

Îngrijorări

Nu aș spune că este neapărat o îngrijorare, ci mai degrabă o preocupare, pe care o avem constant: cum să răspundem cât mai bine nevoilor utilizatorilor noștri.

Piața muncii a revenit la activitatea specifică verii: utilizatorii nu își mai caută activ un loc de muncă, fiind mai ocupați cu organizarea concediilor sau cu stabilirea planurilor. Rămân însă conectați în platformă și devin ceea ce noi numim „utilizatori pasivi”, adică rămân disponibili pentru a primi ofertele din partea companiilor.

Planuri de business

Pentru că lucrăm constant pentru a crește valoarea pe care o aducem utilizatorilor, planul pentru acest an este să facem tranziţia de la plata pe anunţ către abonament la talente/candidaţi. Abonamentul va include anunţuri nelimitate, consultanţă şi coaching, proiecte de freelancing şi alte beneficii.

Pe termen lung, vrem să accelerăm creșterea, astfel încât să devenim cel mai important marketplace din domeniul recrutării şi dezvoltării profesionale din România.

Următorul pas imediat este extinderea la nivel internațional. Am început cu Republica Moldova, însă analizăm mai multe piețe din Europa în vederea scalării serviciilor noastre. Deja am început să lansăm acțiuni punctuale de marketing, orientându-ne, de asemenea și către oportunități de parteneriate.

Vacanță în țară sau străinătate

Deoarece am adoptat stilul de muncă remote, separarea dintre muncă și vacanță poate să fie și de câteva ore și nu neapărat zile. Dacă mă întrebați de unde voi lucra vara asta, v-aș spune că pot lucra foarte bine și de acasă, iar dacă ar fi să plec, aș face-o doar ca să mai schimb priveliștea de la balcon.