FacebookTwitterLinkedIn

Digitalizarea, deși a început și în România, avansează mai greu decât în alte țări europene. De asemenea, mulți nu dau importanță securității pe internet, neștiind că, odată conectați, devin automat o potențială victimă.

„Noi ne-am digitalizat și în continuare ne digitalizăm, dar mai greu decât restul țărilor și mă refer la zona de procese și servicii pe care le oferă fiecare companie în parte. Există însă o tendință pe care am întâlnit-o de-a lungul timpului. Companiile și oamenii se așteaptă ca atacurile informatice să fie sofisticate și consideră că ei sunt o țintă mult prea mică. Acest lucru este total neadevărat pentru că, în practică, odată conectat la internet, te-ai expus și ești o potențială țintă pentru orice organizație malițioasă”, a declarat Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel.

Atât companiile, cât și orice persoană din România trebuie să conștientizeze că atacatorii nu țin cont de dimensiunea unei companii. Acest aspect nu este neapărat important, ci doar ușurința cu care pot pătrunde în sistemul tău.

„Trebuie să înțelegem că nu contează dimensiunea companiei sau organizației, ci contează cât de ușor se poate pătrunde în ecosistemul pe care tu îl operezi în mediul virtual. Iar cel mai simplu mod pentru conștientizare este prin educare și crearea unei culturi de cyber security. Acest lucru trebuie să se întâmple fie la nivel de organizație, fie printre cunoștințe”, a explicat acesta.

Andrei Avădănei a fondat DefCamp, cea mai mare conferință de securitate IT din Europa Centrală și de Est, cu peste 1.800 de participanți din mai bine de 45 de țări și 60 de vorbitori din întreaga lume. El este, de asemenea, președintele Centrului de Cercetare în Securitate Cibernetică din România. În 2016 a fost nominalizat în New Europe 100 – o listă făcută de Google și Financial Times a celor mai buni oameni din Europa Centrală și de Est și în Forbes 30 sub 30.